Nieuws

10 maart 2022

Ferry Weertman en Ranomi Kromowidjojo op pad met FINA-president

Fotobijschrift: Ranomi Kromowidjojo en Ferry Weertman in actie tijdens een zwemclinic bij Nextline Swimming in Eindhoven.Foto Kees-Jan van Overbeeke

Op uitnodiging van FINA-president Husain Al Musallam maken Olympische kampioenen Ferry Weertman en Ranomi Kromowidjojoi een goodwill-reis naar verschillende Afrikaanse landen om op deze manier het zwemmen, waterpolo en duiken te promoten.

Tijdens het Congres 2021 koos het FINA-bestuur Husain Al Musallam als nieuwe president. Die keuze kwam niet onverwacht, want de vertegenwoordiger uit Kuweit had al veel indruk gemaakt en een goede naam opgebouwd als vice-president. In zijn jeugd was hij een zwemmer, die aan internationale toernooien deelnam. Na zijn zwemloopbaan was hij piloot bij de vliegtuigmaatschappij van zijn land. Sinds 1996 maakte hij voor het eerst deel uit van het FINA-bestuur.

De nieuwe FINA-president uit het Midden Oosten is bestuurlijk duidelijk een ander type dan zijn hoogbejaarde voorganger zoals bijvoorbeeld de ‘onzichtbare’ Dr.Julio C.Maglione uit Uruguay. Hij is jong en ondernemend en iemand, die sporters inschakelt. Zo ontmoette hij afgelopen december tijdens de WK korte baan in Abu Dhabi diverse internationale topzwemmers onder wie Ferry Weertman, lid van de FINA atletencommissie en diens verloofde Ranomi Kromowidjojo, veelvoudig WK- medaillewinnares. Hij nodigde het tweetal uit voor een goodwillreis naar landen in het continent Afrika met de bedoeling om daar clinics te gaan verzorgen.

De heenreis is gepland op 11 maart.

Bij een FINA-bijeenkomst in Gwangju 2019 maakten de Nederlandse vertegenwoordigers Aschwin Lankwarden (KNZB-directeur), Erik van Heijningen (FINA Bureau) en Marius van Zeijts (Voorzitter KNZB) een praatje met Husain Al MusallamFoto: Jos van Kuijeren
Deel dit artikel
Swimmere Zwemsport