Nieuws

05 maart 2022 • Jos van Kuijeren

KNZB- junioren benutten vakantie met trainingsstage

Achter van links naar rechts Daan Sonneveld, Tiamo van der Veen, Imme Bouwsema, Thom de Hoog, Tiede Groener en Nikodim Markovic. Voor van links naar rechts: Bram Loots, Tenzing Geutjes, Tiago Fonseca Gomez, Angelina Rolman, Esmee Mulder, Nynke Boerefyn, Hylcke de Beer, Nova Nijziel, Frouke Ludwig.

Voor de KNZB-juniorenselectie stond de voorjaarsvakantie (Regio Noord) in het teken van een pittige trainingsstage in zwembad ‘de Welle’ in Drachten. Een mooie groepsfoto, genomen door Theo Kellner completeert de korte impressie.

Van maandagmiddag 28 februari tot en met vrijdag 4 maart heeft de nationale juniorenselectie ‘21/’22 een trainingsstage gehad in het Friese Drachten. De begeleiding in zwembad ‘de Welle’ was in handen van Steven Hulst (De Zwoer), Harm Rozenga (Blue Marlins), Job van Duijnhoven (De Dolfijn) en Henri Koek (bondscoach junioren).

Desgevraagd schreef bondscoach junioren Henri Koek een korte impressie over de vijfdaagse stage:
“Met 8 zwemtrainingen in 88 uur werd de selectie ondergedompeld in de wereld van de topsport die bestaat uit hard trainen, goed rusten, goed eten. Maar ook kennis maken met elkaar, lol maken, platte rust nemen tussen een ochtend- en middagtraining en communiceren met trainers die je nog niet zo goed kent. Daarnaast kon er in de spaarzame vrije tijd gewerkt worden aan de tafeltennis- en poolskills. Daarnaast was er zelfs nog wat ruimte en tijd om het broodnodige huiswerk te doen. Dat was, zeker voor de zwemmers die een week vrij moesten nemen van school, geen overbodige luxe.

Met als het motto “elke dag een beetje beter” werden er heel wat meters afgelegd in het water van zwembad De Welle. Als de zwemmers er in slagen dit motto bij hun thuisvereniging en in samenwerking met hun eigen coach een goed vervolg te geven, dan kan het niet anders dan dat we een ontwikkeling bewerkstelligen waarmee we aan kunnen sluiten bij de Europese top op deze leeftijd.”

Deel dit artikel
Swimmere Zwemsport