Nieuws

22 februari 2022 • Swimjos

Masters zijn blij om weer te mogen zwemmen

Official Ineke Bunnik in actie bij de ONMK 2017 lb in Eindhoven

“Eindelijk”, zeggen we nu. “Wat een opluchting. Over ruim twee maanden weer NK Masters op de lange baan ”. Dat genoegen beleven we in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion van Eindhoven van 5 t/m 8 mei 2022. Dan maken zich rond de duizend deelnemers op voor zo’n 4000 starts. Drie jaar is het al weer geleden dat in de Amerena van Amersfoort het laatste NK op de 50 meterbaan werd georganiseerd.

Fit blijven en veel bewegen is de ultieme slogan van gezond Nederland. Zwemmen houdt ons jong, zeker bij de Masters.
Het kan een prachtig seizoen worden voor de liefhebbers met EMK (woensdag 24 augustus tot en met zondag 4 september) in Rome in het vooruitzicht. Weer anderen zien het weer zitten met het zelf organiseren van wedstrijden.

Enkele reacties uit het veld.

Ron Langelaan (DAW) schreef: “Hoi Jos mijn gevoel was weer Yes! We kunnen weer gaan zwemmen en elkaar weer gezellig zien, hopelijk dan helemaal zonder beperkingen. Er is natuurlijk wel momenteel bij grote evenementen bij meer dan 500 nog wel een test plicht. En natuurlijk dacht ik ook: Yes we kunnen weer los met onze eigen ZMC op 10 april inclusief buffet een gezellig samen zijn.

Annet Kootstra (SWOL 1894) op de vraag of zij een zucht van verlichting slaakt: “Ja, maar het zal wel weer wennen zijn zo’n groot toernooi. Ik heb alleen met de NMCM meegedaan in het najaar ‘21. ONMK in Rotterdam (Jan.’20) was daarvóór mijn laatste wedstrijd. Minder getraind, maar dat geldt voor iedereen. Maar inmiddels zwem ik in een nieuwe leeftijdscategorie, dus het voelt als een nieuw begin waar ik weer nieuwe tijden kan neerzetten.”

Christien Nieuwenhuis (SWOL 1894): “Fijn, dat we weer mogen racen. Het is even wennen, dat er weer een wedstrijdkalender ontstaat. De vrijheid van lekker zwemmen  zonder druk van wedstrijden is nu voorbij. Of ga ik dat niet zo ervaren? We zullen zien. Ik heb al met al genoten van het zwemmen in de afgelopen twee jaar! En wat heeft het me gebracht? Buiten zwemmen!!! Nooit gedacht dat ik dat ooit zou doen. Meren, plassen in de zomer, buitenzwembad tijdens weer en wind... zalig!  Dus alles bij elkaar genomen: wedstrijdzwemmen is wennen!

Atie Pijtak (ZPC AMERSFOORT): Ha Jos, ik ben blij dat we weer kunnen zwemmen! Daarin zal ik vast niet de enige zijn, master of niet. Voor onze mastersgroep werken we met een planning toe naar het NMK. Die planning is wel iedere keer aangepast de afgelopen tijd, maar hopelijk liggen we inmiddels weer op schema en op koers voor een mooi NMK!

Kees-Jan van Overbeeke (namens organisatie ONMK): Wij hebben de afgelopen jaren ook steeds onze planning moeten bijstellen en hopen dat we nu weer een mooi kampioenschap neer kunnen zetten samen met PSV Masters, welke inmiddels aan hun elfde editie toe zijn.

De bepalingen voor de ONMK lange baan 2022 zijn inmiddels gepubliceerd en te vinden via:

https://mastersprint.nl/bepalingen-onmk-2022-lange-baan

Deel dit artikel
Swimmere Zwemsport