Nieuws

31 oktober 2021

Elfde World Cup zege Kira Toussaint op de rugslag

De club van 100.000 dollar.

Kira Toussaint heeft na Berlijn, Boedapest en Doha ook bij de FINA World Cup in Kazan de 200 meter rugslag gewonnen. Na de 50 meter rugslag betekende dat opnieuw een drievoudige zege in één toernooi. Met 2.03.51 bleef ze de Russische Daria Ustinova (2.07.20) ruim voor. “Dat was mijn elfde World Cup-goud. Ik heb goede races laten zien en ga nu even een dagje rust nemen. Dinsdag gaan we hier weer verder met het EK.”

Arno Kamminga werd tweede op de 200 meter schoolslag (2.02.13).De Japanner Daiya Seto was de snelste (2.01.49). “Het was een prima World Cup serie voor mij met acht keer goud. En zeker een mooie opmaat naar het EK.’’ Voor Jesse Puts was er een zesde plaats op de 50 meter vlinderslag in 22.80.

De World Cupwedstrijden in Kazan leverden voor Toussaint, op basis van de toegekende FINA-punten, een tweede plaats op bij de vrouwen. De Australische Emma McKeon was de beste en Maria Ugolkova uit Zwitserland de nummer drie. In het totaalklassement na de wedstrijden in Berlijn, Boedapest, Doha en Kazan eindigde Toussaint als tweede achter McKeon, haar landgenote Madison Wilson was goed voor de derde plaats.

Arno Kamminga werd na de vier toernooien bij de mannen derde achter Matthew Sates (Zuid-Afrika) en Tom Shields (USA). Jesse Puts viel ook in de geldprijzen. Al met al een lucratieve trip voor het Nederlandse trio.

Bron: KNZB en FINA.

Deel dit artikel