Nieuws

21 oktober 2021

Herstart Studentencompetitie in Heerenveen wordt gevierd

Begin oktober 2021 was er eindelijk weer een herstart van de competitie voor studentzwemmers. Na anderhalf jaar pauze was het de eerste NSZK (Nederlandse Studenten Zwemkompetitie) die weer door kon gaan.

De sfeer was geweldig en alle studentenzwemverenigingen van Nederland waren aanwezig en gretig om te racen. De vereniging G.S.Z.V. De Golfbreker organiseerde de wedstrijd succesvol in het sportcomplex Heerenveen. Anders dan in voorgaande jaren, barstte het bijbehorende feest al op de vrijdagavond los en niet pas na de wedstrijd op de zaterdagavond. Hierdoor kwamen de volgende ochtend enkele zwemmers enigszins brak naar het zwembad. Maar na het inzwemmen was iedereen weer fris en klaar om met de wedstrijd te beginnen. 

In totaal waren er 410 deelnemers. Er werden drie Stichting NSZ records gebroken, één voor de 100 meter vrije slag dames, één voor de 200 meter schoolslag heren en één voor de estafette 4 x 100 meter vrije slag dames. Het nieuwe record op de 100 meter vrije slag kwam op naam van Silke Huisman (A.S.Z.V. SPONS) en staat nu op 56.87. Het nieuwe record op de 200 meter schoolslag werd gezwommen door Koen Koster van de vereniging M.S.Z.V. Tiburon met een tijd van 2:16.34. Ook het nieuwe 4 x 100 meter vrije slag record was met 3:54.37 een prooi voor het team van SPONS bestaande uit Tamara Grove, Myrna van Duijven, Silke Huisman en Irene Teufer.

De eerste ronde van het NSZK werd gewonnen door SPONS met 1084.64 punten. Op de tweede plek, met een nipt verschil, kwam G.S.Z.V. Golfbreker met 1093.84 punten. Het was een nek aan nek duel en het bleef tot aan de laatste seconde spannend. De derde plek was voor M.S.Z.V Tiburon met 1171.77 punten.

Wedstrijden zoals dit NSZK kunnen niet plaatsvinden zonder de hulp van officials, scheidsrechters en vrijwilligers. De speakers zorgden ervoor dat al deze mensen meermaals een welverdiend applaus kregen. Nogmaals onze dank! En bedankt Golfbreker voor de organisatie! Wij kijken uit naar de tweede ronde die op 11 december in Leiden zal plaatsvinden.

 

Deel dit artikel