Nieuws

03 september 2021

Marcel Schouten zwemt naar tweede plaals in Capri-Napoli

Collage rond Marcel Schouten, attributen aanbrengen, actie in de golven en de prijsuitreiking.

Nederlandse openwaterzwemmers zijn goed bezig in het open water in binnen- en buitenland. Een tweetal had zich gemeld voor het populaire evenement van Capri naar Napels. Maar helaas moest Lars Bottelier vorige week afzeggen wegens ziekte. Maar Marcel Schouten was fit een waagde zich wel aan het lange afstand avontuur. En met succes!

Capri-Napoli is een van de meest prestigieuze openwaterzwemwedstrijden ter wereld. Marcel Schouten werd zondag na 36 kilometer tweede (6 uur 34 minuten en 40 seconden) achter de Italiaanse winnaar Alessio Occhipinti (6:32:50). De 28-jarige Haarlemmer heeft nog wel het parcoursrecord (6:05:07) in handen dat hij vorig jaar zwom.

In totaal stonden 28 zwemmers – 16 mannen en 12 vrouwen – uit acht landen aan de start van de 56ste editie. “Het was een lastige race met veel golven. Het had veel weg van een klotsbak zoals een overdekt 50-meterbad in Eindhoven in de vorige eeuw wel genoemd werd.” In de laatste 3 kilometer zwom Occhipinti weg bij zijn landgenoot Simone Ruffini, Schouten en de Fransman Axel Reymond “Iedere keer als wij gingen drinken, plaatsten die Italianen een tempoversnelling”, vertelde Schouten aan onze bron.

Het tactisch steekspel hield aan tot Occhipinti demarreerde. Schouten: “Die zagen we niet meer terug. Nadat ik Reymond had gelost lag ik nog 50 meter achter Ruffini. Toen kwam ik opeens Francesco Ghettini tegen. Ik heb toen alles gegeven om Ruffini te achterhalen en definitief het verschil te maken met beide Italianen. Erop en erover dus. En met succes.” En zo kon de geboren Noord-Hollander met veel voldoening dit Italiaanse avontuur naar tevredenheid afronden.

Bron: HAA Sport, Marcel Tabbers en Simon Franken.

Deel dit artikel