Nieuws

31 augustus 2021

‘Mooiste brons ooit’ voor Chantalle Zijderveld op vlinderslag

Chantalle Zijderveld

Nog drie wedstrijddagen te gaan in Tokio en dan komt ook het Paralympisch toernooi 2021 tot zijn eind. En steeds is er grote mediabelangstelling op de Nederlandse televisie. De Paralympische Spelen krijgen veel aandacht in diverse media. Zo zijn dagelijks vier ‘livestreams’ op NOS.nl te volgen en direct na het Journaal van 20.00 uur is er een kort samenvattingsprogramma op NPO1. Na Nieuwsuur op NPO 2 is een speciaal programma over de Spelen dat na het laatste Journaal op NPO 1 wordt herhaald.

Voor Chantalle Zijderveld betekende de derde plaats op de 100 meter vlinderslag “de mooiste bronzen medaille, die zij ooit heeft gewonnen”. Zo verwoordde zij haar gevoel. Met 1.07,91 gaf ze slechts tweehonderdste toe op de Australische Jasmine Greenwood en 39-honderdste van een seconde op de Amerikaanse winnares Mikaela Jenkins.

Minst goede afstand

"Dit is echt te gek. Van tevoren wilde ik op elke afstand een medaille pakken. Deze was moeilijk omdat het mijn minst goede afstand is. Dan is brons geweldig. Mijn tijd was niet zo goed, maar daar gaat het in de Paralympische finale niet om." Op de tweede baan richting de finish kwam Zijderveld nog wel in de buurt van haar Australische en Amerikaanse concurrentes. “Ik kwam nog super dichtbij. Het lukte helaas net niet, maar brons is helemaal top."

Marc Evers werd achtste op de 200 meter wisselslag (SM14) in 2.13,25. Met dat resultaat was hij niet tevreden. “Het ging moeizaam. Met de schoolslag kwam ik nog wat bij, maar daarna zat ik helemaal stuk. We moeten de race even goed gaan analyseren met mijn coach, want ik kom naar Tokio voor een podiumplek. Wie weet halen we daar nog punten ter verbetering uit.”

Zes Team NL-zwemmers in actie

Woensdag 1 september komen zes Nederlandse zwemmers in actie: 100 meter vrij S6 (Thijs van Hofweegen), 400 meter vrij S10 (Bas Takken), 100 meter school SB11 (Rogier Dorsman, Liesette Bruinsma), 100 meter school SB13 (Thomas van Wanrooij).

Bron: KNZB.

Nog veel meer (achtergrond)informatie op: https://teamnl.org/teams/88-TeamNL_Zwemmen

Deel dit artikel