Nieuws

29 augustus 2021

Marc Evers zesde en Liesette Bruinsma vierde

Marc Evers

Op de vijfde dag van het zwemtoernooi werd Marc Evers in 1.07.11 zesde in de finale van de 100 meter schoolslag (S14). De 30-jarige routinier uit Hillegom had zich als achtste (1.08,43) bij de finalisten gevoegd. Vanuit de buitenbaan revancheerde hij zich met een flinke tijdsverbetering. De Japanner Naohide Yamaguchi gaf zijn paralympische titel extra glans door het wereldrecord verder aan te scherpen naar 1.03,77.

Lichte teleurstelling

Liesette Bruinsma eindigde op de 50 meter vrije slag (S11) als vierde. De finale werd, na protest van de Friezin vanwege hinderen, overgezwommen. Bruinsma was blij met haar persoonlijk record (30.19), maar plaatste meteen de kanttekening dat ze het liefste onder de 30 seconden had gezwommen. De uitslag van de tweede race gaf geen verschuivingen ten opzichte van de oorspronkelijke finale. De Chinese Ma Jia won (29,20) en klokte een nieuw wereldrecord. "Ik voelde dat ik me moest bewijzen omdat ik de re-finale zelf had aangevraagd. Ik heb de race met veel felheid en wilskracht gezwommen. Na een goede start heb ik lekker door kunnen pakken." In haar reactie klonk maar kort de teleurstelling bij de Nederlandse over het missen van eremetaal: "Ik had niks te verliezen en ben heel blij met mijn tijd. Misschien was ik iets te gretig. Dat is een valkuil voor mij. Dat is een puntje van verbetering voor de komende races."