Nieuws

04 juli 2021

Uitzwaaimoment Olympische ploegen

Kira Toussaint toont trots haar persoonlijke badlaken dat ze van de KNZB ontving tijdens het uitzwaaimoment.Kees-Jan van Overbeeke

Nu het aftellen naar de Olympische en Paralympische Spelen is begonnen, is ook het moment aangebroken om de twee ploegen uit te zwaaien. Dat gebeurde vrijdag 2 juli tijdens de wedstrijden van de Amsterdam Swim Meet in het Sloterparkbad.

Uiteindelijk is er zo vlak voor de grote vakantie in Nederland en de Olympische Spelen in Tokyo nog veel aan de hand in Nederland. Zo vonden veel zwemmers de weg naar het 50 meterbassin van het Sloterparkbad in Amsterdam om daar te zwemmen bij de Amsterdam Swim Meet van dit jaar. En daar viel best veel te genieten, omdat Tokyokandidaten graag hard wilden zwemmen of in een race wilden kijken of alle technisch facetten zouden kloppen. Vrijdagmiddag waren er enkele gasten in het bad om met in achtneming van de anderhalve meter  afstand en via de geluidsinstallatie te horen hoe die races verliepen voordat er na het zwemmen een heus uitzwaaimoment was. Het merendeel van de Olympische en Paralympische ploeg was daarvoor naar Amsterdam gekomen.

Dat uitzwaaimoment was best bijzonder na de vele maanden van intensieve trainingsijver. Technisch directeur van de KNZB André Cats had voor de Olympische reizigers bovendien een opwekkend woordje een en een fraaie herinnering in de vorm van een toepasselijk persoonlijk badlaken.

Kira Toussaint toonde zich net als haar ploeggenoten heel blij met dit gebaar. Arno Kamminga onderstreepte zijn Olympische aspiraties met een voortreffelijke race op de 200 meter schoolslag, die hij solo voltooide in 2.07.48.

Van uitstekend niveau was ook de 50 meter vrije slag bij de dames. De twee dames, die Nederland in Tokyo zullen vertegenwoordigen op dit nummer, lieten iedereen hoorbaar genieten van hun duel, dat onbetwist eindigde in een gelijk spel: 24.55. Hun blijdschap en plezier straalt van de bijgaande foto van Kees-Jan van Overbeeke af na het aantikken. 

De twee matadoren op de 50 meter vrije slag: links Femke Heemskerk, rechts Ranomi Kromowidjojo. Tijdens de Amsterdam Swim Meet eindigde het duel onbeslist. Arno Kamminga tevreden na afloop van een prima 200 meter schoolslag tijdens de Amsterdam Swim Meet. Kira Toussaint toont trots haar persoonlijke badlaken dat ze van de KNZB ontving tijdens het uitzwaaimoment. Kees-Jan van Overbeeke

Na afloop was er buiten op het terras extra tijd ingeruimd om nog even na te genieten en vooruit te blikken op Tokyo onder het genot van Japans voedsel en een drankje. Deelnemers en gasten werden daar met plezier onthaald. Een voortreffelijk idee van de organisatoren. Ook omdat naast het bestuur en de genodigden ook de media welkom waren.

Thom de Boer tekende voor de sportieve uitsmijter. Eerder al had hij geen moeite om races af te leggen binnen de 21.71 seconden en vandaag besloot hij de dag met 21.58 en dus weer een Nederlands record richting de Olympische Spelen in Tokyo.

Deel dit artikel
Swimmere Zwemsport