Nieuws

14 juni 2021

Nederland ook met synchroonzwemmen vertegenwoordigd in Tokio2021

Bregje en Noortje de Brouwer in actie op het EK in Budapestorangepictures.nl

De synchroonzwemsters Noortje en Bregje de Brouwer hebben zich gekwalificeerd voor de Olympische Spelen van Tokio. Na twee sterke optredens op de eerste dag van het OKT in Barcelona (met een derde plaats bij de voorronde vrije kür en een derde plaats voor de finale technische uitvoering) zwom de 22-jarige tweeling zondagmiddag in de finale van de vrije kür opnieuw sterk.

De totaalscore van de twee finales van 176.0288 punten (87.5620 voor de technische routine en 88.4668 voor de vrije kür) was goed voor een vierde plaats overall, ruimschoots voldoende om een van de negen resterende startbewijzen voor Tokio te bemachtigen.

Met de plaatsing van Noortje en Bregje de Brouwer is er voor het eerst sinds Beijing 2008 (Bianca en Sonja van der Velden) weer een Nederlands duet op de Spelen van de partij.

Hiermee is de KNZB ook voor het eerst met al haar disciplines vertegenwoordigd op de Olympische Spelen. Naast wedstrijdzwemmen (8 vrouwen / 7 mannen) is Nederland in Tokio actief bij het open water zwemmen (Sharon van Rouwendaal en Ferry Weertman), schoonspringen (Celine van Duijn en Inge Jansen), waterpolo (vrouwen) en nu dus ook in het synchroonzwemmen.

Hans Nieuwenburg, perschef KNZB: “De kwalificatie van Noortje en Bregje de Brouwer voor Tokio is zeker ook mede te danken aan de Spaanse Esther Jaumà, die vanaf het najaar van 2017 als bondscoach met het technisch duet aan de slag is gegaan met kwalificatie voor de Spelen als belangrijkste doelstelling.

Deel dit artikel
Swimmere Zwemsport