Nieuws

18 mei 2021 • Jos van Kuijeren

Budapest Finales Dag 2

orangepictures.nl

Goud en zilver vandaag en volop kansen morgen op meer medialles.

Goud voor Ranomi Kromowidjojo op de 50m vrije slag

Ranomi Kromowidjojo in de wolken
En dan de finale op de 50 meter vrije slag bij de dames. Twee Olympische kampioenen van respectievelijk 2012 (Ranomi) en 2016 (Pernille). Je kan koffiedik kijken zoveel je wilt, maar er zijn acht zwemsters die er het beste uit willen halen. Eentje kan er maar winnen en dat was Ranomi Kromowidjojo. De ware kampioen, Ranomi Kromowidjojo was de snelste en de beste in de finale 50 meter vrije slag. De beste start, de snelste eerste meters, waarbij zij zoveel snelheid haalt uit de onderwaterfase, zwemmen en een keer adem halen en gewoon winnen als het moet! Wat een sportvrouw! Tijd: 23.97, de tweede snelste tijd in haar loopbaan.! “Ik wilde natuurlijk winnen, maar als trainingsonderdeel telde het ook, want ik wil in Tokio op dezelfde manier de finale zwemmen. En daar zijn veel concurrenten”.
Het was haar tweede Europese titel op dit onderdeel. Femke Heemskerk werd vijfde en genoot mee met de winst van haar ploeggenote. Het was een genoegen om weer eens het Wilhelmus mee te zingen! Uitslag: 1. Kromowidjojo, NED 23.97 2. Blume, DEN en Katarzyna Wasick, POL 24.17 4. Mariia Kameneva, RUS 24.29 5. Femke Heemskerk, NED 24.32.

Zilver voor Arno Kamminga

In de series en halve finale 100m schoolslag hield hij zich ‘rustig’, maar in de finale liet Arno Kamminga zijn ware gezicht zien en duelleerde hij met Adam Peaty om goud en zilver. De Brit won in 57.66, maar Kamminga won op de 50 meterbaan van de Duna Aréna de tweede plaats in 58.10. En dat had de Europese kampioen van de EK kb in Glasgow 2019 nog niet gedaan in een toernooi op deze baanlengte.
Natuurlijk hij had al beste tijd van 57.90 staan, maar dat was niet in een wedstrijd waar medailles op het spel stonden. Na het keerpunt halverwege lag hij nog vierde, maar na de wending zorgden enkele slagen er voor dat hij tegenstanders als Wilby, GBR en Martinenghi, ITA kon passeren. De jacht op de leidende Peaty bracht hem zelfs enkele decimeters dichterbij, maar meer niet. Wel het gevoel dat hij er alles aan gedaan had om op het podium te komen!

orangepictures.nl

Halve finales 50m rugslag

Morgen twee NL finalisten op de 50m rugslag in Boedapest. Na de Britse Kathleen Dawson (27.19) maakte Kira Toussaint met 27.22 de tweede tijd. Ook een puike prestatie voor Maaike de Waard, die samen met de routinier Fesikova als derde naar de finale gaat.

\
orangepictures.nl
Deel dit artikel