Nieuws

05 mei 2023

TeamNL-zwemmers op hoogtestage in Flagstaff (USA) of Mare Nostrum (Zuid-Europa)

Lucas Peters, een van de TeamNL-zwemmers die meedoet aan de Mare Nostrum-wedstrijden.

Op weg naar het WK, komende zomer in het Japanse Fukuoka, zijn de meeste TeamNL-zwemmers in mei ‘on tour’. Elf Nederlandse van hen nemen deel aan de bekende Mare Nostrum-wedstrijden in respectievelijk Canet en Roussillon, Barcelona en Monaco en negen anderen werken een hoogtestage af in Flagstaff.

De ‘Mare Nostrum’ bestaat uit sterk bezette wedstrijden in Canet en Roussillon (Frankrijk) op 13 en 14 mei, Barcelona op 17 en 18 mei en Monaco op 20 en 21 mei. Een negental TeamNL-zwemmers zal bij de eerste twee etappes aan de start verschijnen: Marrit Steenbergen, Kim Busch, Janna van Kooten, Sam van Nunen, Thomas Jansen, Nyls Korstanje, Lucas Peters, Stan Pijnenburg en Thom de Boer. Laatstgenoemde reist daarna nog door naar Monaco. De begeleiding bestaat uit coach Patrick Pearson en fysiotherapeut Guus Gilsing.
Ook Kira Toussaint is met haar trainingsgroep onder leiding van de Britse trainer in Canadese dienst, Ben Titley, bij de Mare Nostrum-wedstrijden van de partij.

Flagstaff

Voor de trainingsstage op een hoogte van 2121 meter in Flagstaff, Arizona is gekozen door Arno Kamminga, Ivo Kroes, Sean Niewold, Kenzo Simons, Silke Holkenborg, Lotte Hosper, Imani de Jong en Tes Schouten. Bondscoach Mark Faber zegt over het ‘tweesporenbeleid’ het volgende: “We hebben voor iedere individuele sporter de afweging gemaakt welke prikkel – een hoogtestage of internationale wedstrijden op hoog niveau – op dit moment het meeste rendement zou opleveren. De wedstrijden in Zuid-Europa en de hoogtestage in Flagstaff zijn belangrijke bouwstenen in de voorbereiding op de Wereldkampioenschappen in Fukuoka komende zomer.” Naast Mark Faber wordt de ‘Flagstaff-groep’ tevens begeleid door Patrick Martens (fysiotherapeut), Myrna van Duijven (embedded scientist) en Miriam van Reijen (voedingskundige).

Deel dit artikel
Swimmere Zwemsport