background image
 
*
03/09/18   //
Pieter van den Hoogenband: The Dutch Dolphin
Van sommige sporters kun je bepaalde sportmomenten nog goed herinneren. De goal van Marco van Basten in de EK finale in 1988 bijvoorbeeld. Of de snoekduik van Robin van Persie in de wedstrijd tegen Spanje op het WK 2014 in Brazilië. Van onze beste zwemmer ooit hebben we ook zo’n moment. De Olympische Spelen van Sydney, Van den Hoogenband in de finale van de 200 meter vrije slag
03/09/18 // Interviews

22/05/18   //
Leerzame trainingen van Jesse Puts bij Vladimir Morozov in Los Angeles
Sinds zijn opkomst als internationaal erkend sprinter kijkt Jesse Puts zijn ogen uit in het internationale wereldje. Leergierig als hij is, maakte hij bij toernooien contact met andere zwemmers. Niet om alleen maar een b...
22/05/18 // Interviews, Nieuws

20/12/17   //
Vanaf donderdag 21 december 9.00 uur is het Sportcomplex Koning Willem-Alexander in Hoofddorp het strijdtoneel van de 46-ste NK korte baan. De KNZB en ZPCH verwelkomen drie dagen lang honderden deelnemers van alle leeftijden. Een van de gerijpte wedstrijdzwemmers is Niels van Eck. Hij is 28 jaar en een pure liefhebber. Hij combineert het beoefenen van zijn sport bij de ZPC Hoogeveen met het trainerschap en is bovendien zelfstandig ondernemer.
20/12/17 // Interviews, KNZB, Nieuws
08/12/17   //
De maand december staat in het teken van kampioenschappen, nationaal en internationaal. Een mooie gelegenheid voor vlogger Ardi Knol om zijn licht op te steken bij het Amsterdamse De Dolfijn. Daar treft hij o.a. zwemmers Timon Evenhuis (op weg naar de EK Kopenhagen), zwemster Anouk Elzerman (in actie bij de ONK na een ingrijpende schouder operatie), Nino Sieling en Kenzo Simons. En natuurlijk komt trainer Bart Coolen aan het woord over taperen en sprinten.
08/12/17 // Interviews, KNZB, Nieuws

Overzicht:

01/03/17
Voor de jonge trainer Geert Janssen is Jacco Verhaeren zijn grote voorbeeld
Als zwemmer doorliep Geert Janssen bij Eiffel Swimmers PSV alle stadia van swimkick tot senior. “Ik was een redelijk goede zwemmer en haalde finales, maar ik had ook de HAVO afgerond en stond voor de keuze: zwemmen of school. Dat werd een studie Sportmanagement in Den Haag en aftrainen. Maar na mijn propedeuse begon het al weer te kriebelen.” Portret 2 van een (jonge) trainer vol ambitie.
01/03/17 // Interviews, KNZB, Nieuws
23/02/17
Trainer Harm Rozenga (28): Zwemmen is mijn sociale leven, mijn hobby en mijn werk
Toen hij zestien was stond Harm Rozenga voor het eerst aan de bak, op zijn twintigste combineerde hij nog even zijn studie technische aardwetenschappen met vijf trainingen per week bij Racing Club Den Haag. Een jaar later was hij full-time bezig met zwemmen. Voor de Fries van origine betekent zwemmen werk, hobby en zijn sociale leven. Wekelijks staat hij zestien uur aan de bak, maar is in werkelijkheid zo’n zestig uur met zijn passie bezig. In het weekend van 3 t/m 5 maart natuurlijk ook bij de Swim Cup Den Haag, het vervolg op drie jaar The Hague Grand Prix.
23/02/17 // Interviews, KNZB, Nieuws
17/02/17
Gelouterde Maarten Brzoskowski terug uit Australië:
Veel Rio-gangers namen afgelopen zomer na de Olympische Spelen een “break” van enkele weken of zelfs maanden om zich weer op te laden voor het nieuwe zwemseizoen. Maarten Brzoskowski was daar een uitzondering op. Hij vertrok half september naar het Australische Brisbane om daar ruim vier maanden te trainen onder Vince Raleigh. Vlak voordat hij naar Nederland terugkwam, sprak Victor den Heijer met hem over zijn ervaringen van deze periode.
17/02/17 // Interviews, KNZB, Nieuws
04/02/17
NJJK kb Eindhoven: Zwemtalent van SG FZC’54 De Vikings bestormt podium dankzij bundeling van krachten
De zwemverenigingen in Franeker en Harlingen zetten deze week het eerste kroontje op hun samenwerking. Op het NJJK zwommen de talenten van FZC ’54-De Vikings zich naar de top 10 van het medailleklassement, dankzij drie drie deelnemers. Natuurlijk zijn Yvonne Outhuijse en Stefan Rorije, trainers van De Vikings en FZC ‘54, trots. Apetrots. Het trok de aandacht van Peter van der Meeren, verslaggever van de Leeuwarder Courant. Hij maakte een prachtige reportage, waarin Zwemkroniek mag delen.
04/02/17 // Interviews, KNZB, Nieuws
25/01/17
Clubcoach: Bregje van der Pluijm en Sjaak Kagchelland, gedreven en met clubliefde aan de bak
André Cats stelt in Keerpunt dat ‘het aantal clubcoaches dat acht keer per week bereid is training te geven sterk is gedaald’. In de praktijk heeft Technisch directeur van de KNZB gelijk. Toch zijn er nog altijd gedreven clubtrainers te vinden met – kennelijk – echte clubliefde. Aan de start vandaag: Bregje van der Pluijm en Sjaak Kagchelland. Binnenkort  ook in Keerpunt telkens een verhaal met en over een trainer aan de bak.
25/01/17 // Interviews, KNZB, Nieuws
25/01/17
Clubcoach: Harry Delno met VZC E&P team van 17 zwemmers naar NJJK
In Keerpunt constateert André Cats dat het aantal clubcoaches dat nog bereid is om acht trainingen per week te geven sterk is gedaald. Uitzondering op die regel is zeker Harry Delno. Sinds 2012 stopt hij zijn ziel en zaligheid in de zwemselectie van VZC E&P in Veenendaal, waarvan een grote groep bij de NJJK korte baan in Eindhoven in actie komt.
25/01/17 // Interviews, KNZB, Nieuws
11/01/17
Voorgeschiedenis maakte wedstrijd van Inge Dekker in Rio uniek
Inge Dekker werd individueel wereldkampioen en won met de estafette 4 x 100 vrij Olympisch goud. Toch is het de wedstrijd in de serie bij de afgelopen Olympische Spelen in Rio, die haar het meest is bijgebleven. Vanwege de voorgeschiedenis en omdat z...
11/01/17 // Interviews, Keerpunt
09/11/16
“Je moet tien sterke verenigingen in Nederland subsidiëren van het geld dat nu naar het RTC gaat.”
Sebastiaan Verschuren vertelt over de huidige onrust bij de KNZB en wat voor een impact dit heeft op de zwemmers. Hij schetst zijn ideale plaatje. Lees het nu online. Voortaan altijd Keerpunt ontvangen? Neem vandaag nog een abonn...
09/11/16 // Interviews, Keerpunt, Nieuws