Nieuws

30 mei 2011

EJK-kandidaten bij LEN-cup in Antalya

In de buurt van het Turkse Antalya vond gisteren de tweede étappe van het circuit om de LEN-cup plaats. Bij deze open water wedstrijd startte ook een groep Nederlandse zwemmers op de 5 kilometer. In een prima georganiseerd evenement werden er 4 rondes van 1200 meter gezwommen plus 100 meter naar eerste boei en dezelfde afstand richting finish. De deelnemers kwamen uit sterke landen als Duitsland en Spanje, maar deze keer ontbraken de Britten, Italianen en Russen.

Bij de heren was het resultaat van de drie Nederlanders: 11. Ferry Weertman 59:07,18 op slechts 26 seconden van de winnaar 12. Marcel Schouten 59:08,10 en 17. Hans Peter Hartog 1:02.25,50 op 3,5 minuut van de nummer één). Weertman en Schouten waren vierde en vijfde temidden van de jeugdzwemmers.

Bij de dames zwom Judith Stap een tijd van 1:05,53,13 en moest daarbij tussen de 4 en 5 minuten prijs geven op de winnares. De race werd gedomineerd door twee Spaanse dames. Die sloegen direct bij het begin een groot gat met de volgende groep, waarin niemand verder het initiatief nam om het tempo op te voeren. Bij haar eerste grote wedstrijd in het buitenland durfde ook Judith Stap het nog niet aan op eigen houtje een sprong te maken, vertelde de meegereisde coach Patrick Pearson van Eiffel Swimmers PSV. In het jeugdklassement eindigde Judith als vierde.

Voor Ferry Weertman, Marcel Schouten en Judith Stap gold de wedstrijd als voorbereiding op Culemborg, waar begin juli de definitieve kwalificatie plaats vindt voor deelname aan de EJK open water.

Linsy Heister en Maaike Waaijer richten zich vooral op de 10 kilometer en zij doen over vier weken mee aan een wedstrijd in Italië.
Deel dit artikel
Swimmere Zwemsport