Nieuws

24 mei 2011

Gongslag van Daan Glorie luidt beursweek in

Maandagochtend 23 mei opende Daan Glorie met een ferme gongslag de week van de Amsterdamse Beurs. Op Youtube vind je een impressie in bijgaand filmpje.

Zaterdag was de ambassadeur onder de lange afstandzwemmer aktief in Haarlem. Daar was zwembad "De Houtvaart" op 21 mei het decor van een 5 uur durende zwemmarathon. De marathon stond in het teken van de Haarlemse reddingsbrigade. Elk team doneerde inschrijfgeld en opgehaald sponsorgeld. Aan de zwemmarathon deden o.a. 3 teams van ZV Hoorn, de Haarlemse Reddingsbrigade en SRO mee. Ook openwaterzwemmers Marcel Schouten en Daan Glorie zwommen 4.7 en 9.4km mee. Ze gaven een kleine demonstratie openwaterzwemmen met tussensprints, "achtervolgingen", achter elkaar zwemmen en zelfs achteruit zwemmen.


De zwemmarathon van 15.00 tot 20.00 werd georganiseerd door Marcel Tabbers, (zwem)journalist en werknemer bij SRO zwembaden. De sfeer was goed en iedereen zwom in het enige openluchtbad (50-meter) van Haarlem een half uur tot twee uur bij elkaar. Uiteindelijk ging het team van ZV Hoorn met de overwinning aan de haal, tweede ZV Hoorn 2 en derde plaats was er voor SRO. Maar het belangrijkste was dat er ruim 1100 euro was opgehaald voor de Haarlemse reddingsbrigade!


Hoorns kwintet, winnaar van de marathon in Haarlem
Deel dit artikel
Swimmere Zwemsport