Nieuws

02 mei 2011

Openwaterploeg Het Y op trainingskamp in Calella

Afgelopen zaterdag 30 april is de openwaterploeg van het Y uit Amsterdam vertrokken naar Calella in Spanje voor een 8-daags trainingskamp. De ploeg die 3 jaar op rij “Beste Openwaterploeg van Nederland” werd is met acht zwemmers in voorbereiding op het komende openwaterseizoen.

Ben Lap over het trainingskamp: “Het Olympisch trainingsbad voldoet aan alle eisen om goed te kunnen trainen. Dat betekent een goede temperatuur, voldoende ruimte en goede medewerking. Daarnaast is het hotel Saint Jordi op slechts 5 minuten lopen. Dat heeft als voordeel dat er extra tijd overblijft om te rusten en dat is ook belangrijk tijdens zo’n trainingsstage.”

Elke dag wordt er door de ploeg 4 uur getraind verdeeld over twee zwemsessies. Voor de middagsessie wordt tevens een landtraining gedaan bestaande uit buikspier- en stabiliteitsoefeningen.


Op de foto: Voorgrond: Max Bevelander, Alice Bravo, Evelien Sohl, Frans Bijl. Achterin: Ben Lap (coach), Killian Hesterman, Cynthia Noordermeer, Jan-Willem van der Graaff en Daan Glorie.

Volg het trainingskamp van het Y via Daan Glorie.
Deel dit artikel
Swimmere Zwemsport