background image
 
*

Racing Club en omgeving mogen dromen van Olympische Spelen

Door: Redactie   |   Bron: DIGITALEKRANT,AD.nl   |   19/09/2020
Racing Club en omgeving mogen dromen van Olympische Spelen
Harm Rozenga

Racing Club is sinds deze maand één van de vijf KNZB Opleidingscentra Zwemmen. Het trainersduo Harm Rozenga en oud-topzwemmer Robin van Aggele is nu verantwoordelijk voor de begeleiding van het Haagse zwemtalent. Dit verhaal stond op 17 september j.l. in de digitale versie van de Haagsche Courant. Een korte , maar duidelijke bijdrage geschreven Jos Praat. 

"Zwemmers tot achttien jaar oud worden nu door twee ontzettend goed coaches begeleid", zegt Tom van de Putte. De voorzitter van ‘Racing’ spreekt van een enorme stimulans voor het Haagse zwemmen. "Harm leverde in de negen jaar die hij al bij de club is een substantiële bijdrage aan de groei. We hebben nu 525 wedstrijdzwemmers en bezetten de tweede plaats in de landelijke hoofdklasse-competitie. Samen met Robin zorgt hij voor de integratie van het OpleidingsCentrum van Racing Club”
"Ik heb de overtuiging dat ik toe ben aan deze stap in mijn trainersloopbaan”, zegt Rozenga. "Mijn kennis en ervaring zet ik graag in voor het talentontwikkelingsprogramma.
"Met de benoemingen heeft de KNZB alle coachposities bij de vijf Nederlandse opleidingscentra ingevuld. Technisch directeur André Cats: "Met de verenigingen en gemeenten is uitstekend overlegd over samenwerking bij talentontwikkeling.

De thuisbasis van het Centrum is het Hofbad, al werkt Racing Club met Zwemmen Rotterdam en Z&PC Rotterdam samen onder de naam Blue Marlins. Van de Putte: "Dankzij deze nieuwe strategie kunnen we dromen over potentiële Haagse deelnemers aan de Olympische Spelen.”


Racing Club ontstond een jaar of tien geleden na een scheuring bij WVZ. Lange tijd maakte de nieuwe verenigin g deel uit van de SG The Hague Swimming. Volgende week zondag 27 september zal Racing Club (of wordt het Blue Marlins?) ongetwijfeld een rol spelen bij de NK estafette in Eindhoven, de eerste landelijke KNZB-wedstrijd van het nieuwe seizoen. 
In het magazine Keerpunt van oktober staat een uitgebreid interview de andere OC-trainer in Den Haag Robin van Aggele. Racing Club-voorzitter Tom van de Putte, hier in actie als interview speaker.

Reacties:

  • Nog geen reacties aanwezig.

U dient ingelogd te zijn om een reactie te kunnen plaatsen.Gerelateerde berichten:

  • Geen gerelateerde berichten.