background image
 
*

HZ&PC Heerenveen is vol elan aan het nieuwe zwemseizoen begonnen

Door: Redactie Zwemkroniek   |   Bron: HZ&PC Heerenveen   |   10/09/2020
HZ&PC Heerenveen is vol elan aan het nieuwe zwemseizoen begonnen
Richard Koehoorn (jeugdfoto) @Ewoud Broeksma †

"Het zwemseizoen 2020/2021 bij HZ&PC Heerenveen is goed van start gegaan. Het officiële seizoen is begin september geopend. De zwemmers hebben veel zin om zich weer volop te focussen op het zwemmen en te genieten van het team waarmee zij dit doen. Hard trainen is leuk, dit combineren met leuke activiteiten is nog leuker en goed voor de teamspirit." Het hele verhaal, gepubliceerd op de website van de club uit de befaamde Sportstad in Friesland.

Het seizoen is dan ook gestart met een mooie sportieve outdoor activiteit. Op deze manier creëren we echt één team aldus Richard Koehoorn, Hoofdtrainer van HZ&PC Heerenveen.

Dit seizoen start ook met een belangrijke wijziging in het trainerscorps. Richard Koehoorn is vanaf dit seizoen Hoofdtrainer van de wedstrijdselectie bij HZ&PC Heerenveen. Richard is oud topzwemmer. Hij zwom op EJK-niveau en behaalde een reeks aan medailles en records op nationaal niveau. Richard (geboortejaar 1979) is meer dan 30 jaar lid van HZ&PC en stond al een aantal jaren aan het bad als zwemtrainer voor de selectie junioren, jeugd senioren. Richard werkt in zijn hoofdtrainerschap intensief samen met Gerard Eghuizen, eveneens oud zwemmer op nationaal niveau. Gerard is ook al jaren lid van de club, is een zeer ervaren (hoofd)trainer en heeft in vorige rollen als Hoofdtrainer zwemmers naar nationale podiumplaatsen weten te begeleiden. Gerard staat sinds vorig jaar aan het bad als Hoofdtrainer van de minioren selectie. Samen hebben zij gewerkt aan een fantastische periodisering voor dit seizoen, waar zij met recht trots op zijn. Richard en Gerard hebben veel vertrouwen in de planning voor dit zwemseizoen en zijn dan ook vol enthousiasme gestart.

Trainersgroep HZ&PC Heerenveen


Naast Richard en Gerard staat er een groot aantal trainers aan het bad. Trainers die al jaren betrokken zijn bij de vereniging en zich volop inzetten voor de club en de zwemmers. Ook werken wij sinds een aantal jaren samen met twee fantastische organisaties op het gebied van Landtraining/Krachttraining. Fitstudio Suzanne werkt samen met de jongste junioren aan techniek/balans en core stabiliteit. The Unit werkt met de oudere junioren, jeugd en senioren aan techniek/balans/core stabiliteit en meer kracht. Zo is er een goede opbouw in de landtrainingen en komen we tegemoet aan de behoeftes van iedere zwemmer. Alle land- en krachttrainingen zijn afgestemd op de periodisering van dit seizoen. Op die manier voorkomen we blessures.

Dennis Bos is één van de trainers bij The Unit. Zelf ook lid van HZ&PC en zwemmer op nationaal niveau. Met Dennis als trainer bij The Unit hebben we een optimale afstemming op de zwemsport.

Voor clinics werken we samen met Nienke en Casper Tichelaar. Twee oud EK-zwemmers met specialisatie op de schoolslag.

Rubriek: KNZB, Nieuws


Reacties:

  • Nog geen reacties aanwezig.

U dient ingelogd te zijn om een reactie te kunnen plaatsen.Gerelateerde berichten:

  • Geen gerelateerde berichten.