background image
 
*

Hengelo Long Course Channel: NR Nyls Korstanje, topprestaties Kromowidjojo en Kamminga

Door: Jos van Kuijeren   |   13/08/2020
Hengelo Long Course Channel: NR Nyls Korstanje, topprestaties Kromowidjojo en Kamminga

De tweede editie van de Hengelo Long Course Channel was natuurlijk wel iets anders dan de eerste editie eind november vorig jaar. Destijds was het een ‘gewone’ wedstrijd zonder allerlei gedragsregels en protocollen. Nu was het meeting met deelnemers in een bedacht programma met veel rustpauzes vooral gericht op zwemmers uit de High Performance Zwemmers om ze toch het gevoel van competitie te geven richting grote internationale toernooien.


De 100m vrije slag was qua deelname het best bezet op de eerste dag. Het is het onderdeel dat het meeste aanspreekt en voorzien is van estafette-kansen bij de internationale toernooien.
In de series hoefde niet iedereen het onderste uit de kan te halen, maar de complete Nederlandse bezetting in de finale was veel belovend. Daarbij was het bijzonder dat Ranonomi Kromowidjojo het op het oog rustig aandeed en met 56.02 slechts al zevende de finale haalde. Zij strooide daarmee de concurrentie enig zand in de ogen, want rond zes uur ’s avonds was haar start in de buitenbaan als vanouds en liet zij halverwege merken dat zij iedereen, ook Femke Heemskerk, aan kon. ’s Morgens voelde het lijf nog een beetje ‘ roestig’, maar daar was acht uur later niets meer van te merken. Zij won de Challenge in 54.05 en klopte Femke Heemskerk (baan 4) met een halve seconde.

Hoopgevend was de 54.99, waarmee Marrit Steenbergen na enkele jaren eindelijk weer de 55-seconden passeerde. Daarom kon zij met een brede smile op haar gezicht het water verlaten. De verschillen tussen de andere vijf finalisten waren klein: 4. Marjolein Delno 55.59 5. Maud van der Meer 55.90 6. Kim Busch 55.97 (serie 55.75) 7. Kira Toussaint (56.03) en 8. Robin Neumann 56.31.


Bij de mannen was Stan Pijnenburg in 49.48 na een stevig duel met Kyle Stolk (49.57) de winnaar van het koningsnummer, maar Pijnenburg was een beetje ontevreden over zijn tijd omdat hij in de series met 49.14 zij persoonlijk record had verbeterd en een duik richting een 48’er in het verschiet leek te liggen. Nyls Korstanje eindigde als derde in 49.97. Hij kan op de borstcrawl nog steeds het juiste ritme niet vinden om tot snellere tijden te komen. Op de 50 vlinder is dat geen probleem, want na 23.53 in de ochtend tikte de bij het HPC Eindhoven teruggekeerde Nijmegenaar aan in 23.37, een honderdste sneller dan zijn NR uit 2018. Het leverde hem als extra prijs een krentenwegge op.


Al op de eerste dag toonde Arno Kamminga dat hij zijn wedstrijden ongeacht de plaats in het seizoen oppakt om een snelle tijd te zwemmen. Op de 100 meter schoolslag etaleerde hij zijn kwaliteit met 59.06 en een dag later was hij ook op de 200 meter een klasse apart met 2.08.73.

Hengelo Long Course Channel: NR Nyls Korstanje, topprestties Kromowidjojo en Kamminga

Voor de NOS-camera en microfoon is Arno Kamminga een graag gehoorde gast, dat bleek ook weer in het Twentebad na zijn eerste race sinds begin maart in Antwerpen.


Later meer over de opmerkelijke tijden van Marrit Steenbergen op de 100 vrij (dag 2), de geweldige 1.00.02 van Maaike de Waard op de 100 rug (OS-limiet, 59.90 is heel dichtbij) en de 48.89 van Stan Pijnenburg als startzwemmer op de 4 x100 vrij. 

Rubriek: KNZB, Nieuws


Reacties:

  • Nog geen reacties aanwezig.

U dient ingelogd te zijn om een reactie te kunnen plaatsen.Gerelateerde berichten:

  • Geen gerelateerde berichten.