Nieuws

19 oktober 2010

Daan Glorie ambassadeur Ronald McDonald Centre

Sinds vorige week is marathonzwemmer Daan Glorie ambassadeur geworden van het Ronald McDonald Centre in Amsterdam-Noord. Dit sportcentrum wordt begin november officieel geopend en hier kunnen gehandicapte kinderen meer dan 15 verschillende sporten beoefenen.

Wat houdt het ambassadeurschap precies in? Het betekent dat Daan Glorie dit Centre meer bekendheid gaat geven en geld gaat inzamelen via zijn zwemmarathons, zowel de 88km in Argentinië als de IJsselmeeroversteek 2011.

Ronald McDonald Centre
Het Ronald McDonald Centre is het nieuwe sportcentrum speciaal voor gehandicapte kinderen. Deze kinderen kunnen zich aansluiten bij de “sportvereniging” Only Friends en voor een relatief laag maandbedrag 3 verschillende sporten beoefenen. Het centrum is echt uniek! Het is namelijk het enige sportcentrum in West-Europa speciaal voor gehandicapte kinderen! In totaal kunnen er meer dan 15 verschillende sporten worden beoefend, van tennis tot aan rolstoelbasketball en natuurlijk ook zwemmen.

In een toelichting maakte Daan de koppeling tussen zijn zwemmarathons en dit goede doel: “Ik realiseer me dat ik gezond ben en dat er genoeg trainingsmogelijkheden zijn. Maar ik besef ook dat die er niet altijd zijn voor gehandicapte kinderen. Een reguliere sportvereniging biedt deze kinderen vaak niet datgene, dat voldoet aan hun specifieke eisen. Daarom is het goed dat dit centrum, gelegen in Amsterdam-Noord bestaat!”

Wil je hem en dit Centre steunen? Ga dan naar: Only Friends of zijn website voor meer informatie.










Deel dit artikel
Swimmere Zwemsport