Nieuws

20 februari 2010

Live timing bij 25-ste Speedo Jaargangwedstrijd

Vandaag is de eerste dag van jubileum-editie van de Speedo Jaargangwedstrijden in Leiden. Het begon in 1986 en de wedstrijd was meteen een voltreffer, nadat de andere Leidse vereniging De Zijl/LGB besloot te stoppen met de Kerstwedstrijden bedoeld voor de jeugd onder twaalf jaar.
Sinds de eerste wedstrijd – meestal in de periode februari-maart- komen de jeugdige deelnemers graag naar zwembad ‘de Zijl’ om zich met elkaar te meten. Pieter van den Hoogenband zwom bijvoorbeeld als 12-jarige in 1990 en deed van zich spreken met vier overwinningen waaronder de 100 vlinder in 1.11.50.


De organisatie van LZ 1886 slaagde er bijna elk jaar in (ex)-zwemtoppers te ‘strikken’ om de prijzen te overhandigen. In 1989 was dat bijvoorbeeld Olympisch rugslagkampioene Jolanda de Rover (foto).

Dit jaar is er de speciale Femke Race op de 100 meter vrije slag meisjes minioren 5, waarbij de winnares uit handen van Olympische estafettekampioene Femke Heemskerk een speciale prijs in ontvangst mag nemen.

In de voortschrijdende technologische ontwikkeling past natuurlijk ook het systeem van live timing. Dat is te volgen via deze link: Speedo Jaargang LZ 1886.
Deel dit artikel
Swimmere Zwemsport