Nieuws

01 februari 2010

Linsy Heister vijfde bij Wereldbeker in Santos

Patrick Pearson, coach van de Nederlandse zwemmers bij de wereldbeker open water in Santos, meldt: “Linsy Heister is als vijfde geëindigd op deze 10 kilometerrace. Dat leverde haar een prijzengeld tussen de 1000 en 1200 dollar op. Linsy gaf vier en halve seconde prijs op de winnares Cunha uit Brazilië en had anderhalve seconde achterstand op de nummer drie, Franco uit Italië.
Maaike Waaijer verloor bij het 2e rondje kostbare tijd, doordat ze was blijven haken achter de touwen van een boei. Daarnaast was ze niet sterk genoeg om tijdens de versnelling van de groep bij te blijven in de laatste. In totaal werd zij 23-ste op minder dan twee minuten van de winnares.
Hans Peter Hartog, op eigen kosten naar Santos gereisd, kon de eerste ronde goed meekomen, maar moest daarna langzaam lossen en verloor nodige minuten. Halverwege de wedstrijd moest Robin den Boer, door kramp geplaagd, kramp uitstappen. Hij lag tot dat moment goed voorin (continu top 10). Spijtig. Door de kramp lag hij al snel honderd meter 100m achter, waarna hij zijn conclusie trok en uitstapte (de rekoefeningen in het water mochten ook niet baten).”

Aanstaande zaterdag staat Viedma, Argentinie op het programma. Veel sporters reizen door naar deze locatie. Dit is de 2e World Cup.
De Nederlandse afvaardiging had tot en met afgelopen vrijdag een zware trainingsstage gehad met wel 110 kilometer per week. De zwemmers kwamen dus niet ‘uitgerust’ aan aan de start.
De uitslagen:
Mannen: 1. Dratssev (Rusland) 2. Chad Ho (Zuid-Afrika) 3. Do Carmo (Brazilie)
11. Tom Vangeneugden (België) op 14 sec.
32. Hans Peter Hartog (Nederland) op 7, 30 min.
Vrouwen: 1. Marcela Cunha (Brazilie) 2. Grimaldi (Italie) 3. Franco (Italie) 5. Linsy Heister (Nederland op 4,5 sec. 23. Maaike Waaijer (Nederland)
Deel dit artikel
Swimmere Zwemsport