background image
 
*

De IJsselmeer Zwemmarathon Stavoren-Medemblik beleeft het gouden jubileum

Door: Jos van Kuijeren   |   Bron: DES   |   15/08/2019
De IJsselmeer Zwemmarathon Stavoren-Medemblik beleeft het gouden jubileum
Monique Wildschut, winnares 1979
Dit is het hoogtepunt van het open water zwemmen! Dit moet je een keer hebben meegemaakt. De Zwemmarathon, een zwemwedstrijd van Stavoren (Friesland) naar Medemblik (Noord-Holland), staat bol van spanning, opwinding en gezonde krachtinspanningen. De afstand bedraagt zo'n 22 kilometer. Na de start, om 09:00 uur in de ochtend in Stavoren, zwemmen de deelnemers naast hun eigen boot, naar Medemblik. De ervaring leert dat de snelste zwemmer rond 13:15 uur in Medemblik arriveert. De laatste meters leggen de zwemmers af onder luidkeelse aanmoedigingen en applaus van de toeschouwers. Maar de deelnemers krijgen pas echt kippenvel als bij het aantikken ook de scheepstoeters hun geleverde prestatie luister bij zetten..


Organisatie:
Het Haagse DES is er met recht trots op dat zij de oudste en langste open water wedstrijd organiseert. Ieder jaar wordt er in nauwe samenwerking met de Commissie tot Behoud van de IJsselmeer Zwemmarathon Stavoren-Medemblik een groot evenement georganiseerd. Meestal wordt de marathon gehouden op de tweede zaterdag van augustus. In 2019, de 50ste editie van de IJsselmeer Zwemmarathon, wordt dit de derde zaterdag dus 17 augustus 2019. DES levert haar bijdrage bij dit zwemspektakel voornamelijk op het officiŽle vlak, zoals de inschrijvingen en de administratie rondom de marathon. Alle kosten worden gedekt door inkomsten verkregen uit sponsoring. Deze gelden worden beheerd door de Commissie tot Behoud van de IJsselmeer Zwemmarathon Stavoren - Medemblik. (Bron: DES)


Via Facebook zijn verschillende zwemmers, die zich wagen aan de overtocht, voorgesteld. Mannen en vrouwen. Ook eerdere winnaars., van wie verschillende zullen varen op de VIP-boot. Titelhouders van afgelopen jaren zijn Jorgos Skotadis en Lars Bottelier


Ook op Facebook vond ik in samenspraak met Monique Blok-Wildschut een prachtig gefilmd interview met de eerste en drievoudig winnaar, Wilbert Prins.


https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2423563374589759&id=1473420532937386


Op de website van WVZ staat een interview met twee deelneemsters, Leonie van Noort en Linda Hoogendam (6e keer). Het is opgetekend door Dian de Leeuw.https://www.wvz.nl/nieuws/wedstrijdzwemmen/leonie-en-linda-zwemmen-nk-ijsselmeer-zwemmarathon/


Ook Maarten van der Weijden, die dit jaar Nederland in zijn greep hield, tijdens zijn veelbesproken zwemtocht langs elf Friese steden heeft zich als deelnemer gemeld.


 


Reacties:

  • Nog geen reacties aanwezig.

U dient ingelogd te zijn om een reactie te kunnen plaatsen.Gerelateerde berichten:

  • Geen gerelateerde berichten.