background image
 
*

WK open water dag 4 en 5: Sharon van Rouwendaal elfde en Team Nederland zevende op estafette

Door: Jos van Kuijeren   |   18/07/2019
WK open water dag 4 en 5: Sharon van Rouwendaal elfde en Team Nederland zevende op estafette
De Sharon van Rouwendaal van 2019 is in het open water niet dezelfde als de vrouw, die 2 jaar geleden vierde werd op de 5 kilometer en vorig jaar nog de Europese titel greep in Schotland. Gekweld door een opspelende schouder kwam ze in niet in de buurt van een medaille, hoewel zij lange tijd deel uit maakte van een grote kopgroep. Vooral in de slotfase kon Sharon van Rouwendaal niet meer mee doen en tikte zij als 11-de aan met een achterstand van 15,6 seconden op de Braziliaanse winnares Ana Marcela Cunha (57.56.0).

Pluspunt was dat zij zwemmend soepel mee draaide, maar dat was dat niet voldoende om hoger te eindigen.

De FranÁaise Aurélie Muller - teamgenoot van Van Rouwendaal in Montpellier - gaf één seconde toe op Cunha en redde haar toernooi na de elfde plaats op de Olympisch 10 kilometer nog enigszins met zilver. Brons was er voor de Duitse Leonie Beck en Amerikaanse Hannah Moore die beiden dezelfde tijd kregen toegewezen. 


Uitslag: 1.Ana Marcela Cunha (Bra) 57.56,0 2.Aurelie Muller (Fra) +1,0* 3.Leonie Beck (Dui) en Hannah Moore (USA) + 2,0 5.Rachele Bruni (Ita) +2,7 6. Gilulia Gabbrielleschi +3,0 7. Ashley Twichell (USA) +4,0 8. Yawen Hou (Chi) +4,9 9. Lara Grangeon (Fra) +5,5 10. Maria Bramont-Arias (Per) +13,1 11. Sharon van Rouwendaal (NED) +15,6 * achterstand op de winnares.


Team Relay


Nederland op WK zevende op 4x1250 meter Team estafette

De Team estafette over totaal 5 kilometer eindigde voor de Nederlandse ploeg minder goed dan volgens de peilingen mogelijk leek. Voor de Europees kampioen van 2018 zat er in Yeosu niet meer in dan een zevende plaats op 8,5 seconden van Duitsland. Na de resultaten op de 10 kilometer was duidelijk de de Nederlandse afvaardiging geen rol van betekenis zou spelen.

Na Esmee Vermeulen, Sharon van Rouwendaal en Pepijn Smits, lag Ferry Weertman bij het begin  van zijn 1250 meter op de zevende plaats met een achterstand van 34,4 seconden. Koploper Rob Muffels (Dui) kreeg direct te maken met Gregorio Paltrinieri, de heersend olympisch kampioen op de 1500 meter in het zwembad. Later mengde de Amerikaan Michael Brinegar zich ook in de strijd om de medailles, waarin Muffels als winnaar overeind bleef. Paltrinieri eindigde op 0,2s als tweede en Brinegar op 0,3s als derde.

In zijn slotmeters kon Weertman het gat met de Braziliaan Ponta niet dichten en in de slotsprint kon hij  Nicholas Sloman (AUS) en Marc-Antoine Olivier (FRA) net niet hebben en werd het een zevende plaats. Dus was Weertman eerlijk in zijn reactie voor de KNZB-site: ''In deze samenstelling en deze volgorde werden we vorig jaar in Glasgow Europees kampioen. Het blijkt maar weer dat niets zeker is in dit tactische steekspel. Ik wilde natuurlijk wel naar voren, maar Marc-Antoine werkte niet mee om een goede 'pace' te zwemmen''!


De uitslag: 1. Duitsland (Lea Boy, Sarah KŲhler, Soeren Meissner, Rob Muffels) 53.58,7 2. ItaliŽ (Rachele Bruni, Giulia Gabbrielleschi, Domenico Acerenza, Gregorio Paltrinieri) op 0,2s 3. USA (Haley Anderson, Jordan Wilimovsky, Ashley Twichell, Michael Brinegar) op 0,3s 4. BraziliŽ op 25,8s 5. AustraliŽ op 38,1s 6. Frankrijk op 38,4s 7. Nederland (Esmee Vermeulen, Sharon van Rouwendaal, Pepijn Smits, Ferry Weertman) op 38,5s 8. Hongarije op: 1 uur 4sReacties:

  • Nog geen reacties aanwezig.

U dient ingelogd te zijn om een reactie te kunnen plaatsen.Gerelateerde berichten:

  • Geen gerelateerde berichten.