Nieuws

18 juni 2009

SwimKick stages en Techniekweekenden

Wil jij graag je techniek verbeteren? Ben jij graag met je favoriete sport bezig? Dan is de SwimKick stage echt iets voor jou!

SwimKick stages en Techniekweekenden
Sinds 1999 organiseert de KNZB met veel plezier SwimKick activiteiten. Al 10 jaar hebben al meer dan 2000 minioren enthousiast deelgenomen aan de SwimKick activiteiten.
De stages zijn voor alle minioren bedoeld. Hoe snel je bent of hoe netjes zwemt is totaal niet belangrijk! Of je op de 100 vrije slag nu 56 seconden of 1 minuut 48 zwemt, de trainers zorgen voor een programma dat geschikt is voor jou.
De KNZB staat voor kwaliteit. Uiteraard komt dat ook terug in de trainersstaf tijdens de stage. De trainers zijn KNZB - gediplomeerd en hebben een rijke ervaring in het verzorgen van trainingen aan de minioren.
Een goede techniek is de basis van elke zwemmer. Om die reden staat de techniek centraal en werken we tijdens de stages met de door de KNZB ontwikkelde leermethoden: Swimkick techniekschool en swimkick Techniekacademie. Deze leermethoden volgen het Meerjaren Opleidingsplan Zwemmen (MOZ).
In 2009 staan de volgende stages gepland:
SwimKickstage 27 t/m 31 juli 2009 te Zeist - Voor Minioren geboren in 1997 t/m 2000. Met een clinic van vlinderslagspecialist Bastiaan Tamminga
Voor deze stage zijn nog slecht 6 plaatsen beschikbaar dus wees er snel bij!
Techniekweekend 23 t/m 25 oktober 2009 te Zeist - Minioren geboren in 1998 t/m 2001. Met een clinic van Olympisch deelnemer Bas van Veldhoven
Aanmelden voor de activiteiten van 2009 kan via Swimkick.

SwimKick Stages
De stages zijn geheel verzorgd. Wij zorgen voor overnachting, voeding en trainingsfaciliteiten. We overnachten in de accommodatie van de stichting jeugdbuitenverblijven in de prachtige bossen bij Zeist/Austerlitz. Dit is vlakbij het zwembad op het KNVB terrein. We hebben plek voor maximaal 50 kinderen per stage. We hebben 1 trainer op 8 kinderen, zodat er een goede persoonlijke begeleiding mogelijk is.

Een SwimKick stage is bedoeld voor minioren 3-4, 5 en 6. Tijdens een SwimKick stage wordt er veel tijd ingeruimd voor het verbeteren van de zwemtechniek. Dit gebeurt door middel van videobeelden van topzwemmers en een opname van jou in het zwembad. Tijdens het hele weekend wordt steeds gewerkt in kleine niveaugroepen, zodat jij maximaal de aandacht krijgt. Tijdens de stage staat zwemmen centraal. We zwemmen twee keer per dag. De trainingen staan naast techniek geheel in het teken van het plezier. Uiteraard is er naast het zwemmen tijd voor andere leuke zaken. Naast de trainingen doen we tal van andere activiteiten; spelletjes en lezingen. De laatste avond is (uiteraard) een bonte avond met toneelstukjes en optreden. Daarnaast komt er elke stage een topzwemmer langs. Zwemsters als Marleen Veldhuis, Moniek Nijhuis of Hinkelien Schreuder zijn als eens langs geweest om vragen te beantwoorden en een training te geven.

Tijdens het weekend worden er video-opnames gemaakt en wordt je slag geanalyseerd. Je kunt dan thuis met je eigen trainer werken aan jouw aandachtspunten. De weekenden starten op de vrijdagavond en eindigen op zondagmiddag. Je krijgt een SwimKick T-shirt, een bidon een logboek en een video - evaluatieformulier (waarin de voor jouw belangrijkste techniekaandachtspunten omschreven staan). De zomerstage begint op maandag en wordt op vrijdag afgesloten

www.swimkick.nl.






Deel dit artikel
Swimmere Zwemsport