background image
 
*

WK Open water dag 1: 5 kilometer mannen voor Hongaar Rasovzsky; Pepijn Smits 21e

Door: Jos van Kuijeren   |   Bron: o.a. FINA, SwimSwam, Redactie   |   14/07/2019
WK Open water dag 1: 5 kilometer mannen voor Hongaar Rasovzsky; Pepijn Smits 21e
Pepijn Smits @KNZB

De tweeëntwintigjarige Kristov Rasovszky uit Hongarije zwom naar een gemakkelijke overwinning op de 5 kilometer, waarin hij zijn eerste gouden medaille claimde tijdens Open Water-evenementen van de Wereldkampioenschappen. De Fransman Logan Fontaine van Frankrijk eiste het zilver voor zich op en Eric Hedlin (Canada) verdiende brons. Het tweetal eindigde in 2018 ook al in dezelfde volgorde bij de EK in Loch Lomond (Schotlans).
Pepijn Smits kwam als 21-ste binnen op op 20,3 seconden van de winnaar en hij had zich meer voorgesteld van zijn WK-debuutrace.

Het was de eerste race van zeven evenementen die gedurende dagen worden uitgevochten op het terrein van het Yeosu EXPO Ocean Park. Eenenzestig zwemmers begonnen aan de race, die onder vrijwel ideale omstandigheden gezwommen werd, ondanks een lichte motregen. Slechts één zwemmer gaf op.

 

Trio 5 kilometermedaillewinnaars v.l.n.r. Fontaine, Rasovszky en Hedlin @SwimSwam

De Hongaarse zwemmer wist zijn uitdagers handig verslaan en finishte in een tijd van 53:22.1 en had meer dan tien seconden voorsprong op Logan Fontaine. Rasovszky had halverwege 27minuten en 53 seconden als tussentijd en tussen hem en de Fransman was toen al een gaatje van 3,6 seconden.


Rasovszky vertegenwoordigde zijn land tijdens de Olympische Spelen van 2016. Vorig jaar zegevierde hij de 5 km en de 25 km bij de EK in Schotland. In 2017 won hij vier onderdelen FINA Marathon Open Water Swimming World Cup-evenementen. De Hongaar is nu direct favoriet voor de 10 kilometer van dinsdag 16 juli.

 

Pepijn Smits had bij zijn WK-debuut weinig in te brengen. Op instagramm was zijn teleurstelling te merken: "Zwemmend voelde ik mij goed en lag ik na 2,5 kilometer in een goede uitgangspositie. Helaas daarna net een aantal keuzes gemaakt die verkeerd zijn uitgepakt, waardoor ik veel plekken verloor en in het gedrang kwam vast te zitten. De 21ee klassering is dan ook niet wat ik ervan had verwacht. Donderdag een nieuwe kans tijdens de teamrelay”. Dat is het onderdeel waarvoor hij is uitgezonden naar de WK.

Rubriek: KNZB, Open Water


Reacties:

  • Nog geen reacties aanwezig.

U dient ingelogd te zijn om een reactie te kunnen plaatsen.Gerelateerde berichten:

  • Geen gerelateerde berichten.