background image
 
*

Selectie voor WK open water zwemmen telt vier namen.

Door: Jos van Kuijeren   |   29/05/2019
Selectie voor WK open water zwemmen telt vier namen.
WK-debutant Pepijn Smits

De Nederlandse ploeg voor het WK open water zwemmen (13 t/m 19 juli) bestaat uit Sharon van Rouwendaal, Esmee Vermeulen, Ferry Weertman en Pepijn Smits Zij komen in de periode 13 tot en met 19 juli in actie nabij Gwangju (Zuid-Korea) plaats vindt. Van Rouwendaal, Vermeulen en Weertman zijn gekwalificeerd op basis van hun prestaties tijdens de EK, vorig jaar in Loch Lomond (Schotland). WK-debutant Pepijn Smits(22) uit het Brabantse Oirschot completeert als vierde zwemmer het kwartet, dat actief is in de Team Event.


Marcel Wouda in zijn toelichting: ''We sturen zwemmers met de potentie om de top 12 te halen op de 10km en top 8 op de niet-Olympische afstanden. Ook zullen we uitkomen in team event. Gebaseerd op de Europese titel op het team event vorig jaar in Glasgow (Loch Lomond), denk ik dat we op dit onderdeel een medaillekans hebben.

De selectiecommissie Open Water, bestaande uit Marcel Wouda, Maarten van der Weijden en Hans van Goor heeft genoemde vier WK-gangers voorgedragen bij technisch directeur André Cats.


Europees kampioen Team Event 2018 met v.l.n.r. Esmee Vermeulen, Pepijn Smits, Ferry Weertman en Sharon van Rouwendaal
@Foto Instagram Pepijn Smits


Uiteraard staat Olympische kwalificatie centraal tijdens dit WK. Hier wordt de gehele voorbereiding op afgestemd. Zwemmers die eindigen bij de beste 10 op de 10km zijn direct gekwalificeerd voor Tokyo.


De Nederlandse afvaardiging (inclusief hun programma) op de WK open waterzwemmen bestaat uit:

- Sharon van Rouwendaal 14/7 10km, 18/7 team event)
- Esmee Vermeulen (14/7 10km, 18/7 team event)
- Ferry Weertman (16/7 10km, 18/7 team event)
- Pepijn Smits (18/7 team event)


De KNZB-commissieleden en TD Cats waren net als bij het afwijzen van o.a.de estafetteploeg 4x200 vrij heren voor Gwangju streng. Marcel Schouten kwam niet in aanmerking voor een WK-start op de 25 kilometer.Reacties:

  • Nog geen reacties aanwezig.

U dient ingelogd te zijn om een reactie te kunnen plaatsen.Gerelateerde berichten:

  • Geen gerelateerde berichten.