Nieuws

02 februari 2009

Heister verrast Kamrau in Santa Fe-marathon

Linsy Heister heeft zich bij de opening van het Grand Prix-seizoen Open Water 2009 in Argentinië een waardig opvolgster van Edith van Dijk getoond.
De 20-jarige langeafstandzwemster uit Eindhoven was zondag de beste van tien deelnemende vrouwen in de 36e marathon van Santa Fe naar Llegada a Coronda. Ze versloeg in de ongeveer 57 kilometer lange beproeving in de Rio Coronda (stroomafwaarts) de Duitse routinier en tweevoudig winnares Britta Kamrau.

Beiden zwommen lang mee tussen de mannen in een kopgroep van acht. Toen het in de slotfase harder ging, liet Heister, die wordt getraind door Marcel Wouda, haar negen jaar oudere concurrente achter. Haar eindtijd was 8 uur 55 minuten en 27 seconden. Het verschil bij de aantikplaat met de snelste man, Petar Stoychev, bedroeg uiteindelijk 2 minuut en 14 seconden. De Spaanse Esther Nuñez werd derde.

Bij de mannen zegevierde de Bulgaar Petar Stoychev in 8.53.19. Hij bleef de Argentijnse favoriet Damian Blaum in de eindsprint net voor. De marge was twee seconden. De Tsjech Rostislav Vitek arriveerde zeven seconden later als derde.

Deel dit artikel
Swimmere Zwemsport