Nieuws

29 december 2008

Stem op Edith van Dijk als Open water personality

Op de Amerikaanse site 10kswimmer vindt op dit moment een stemming plaats voor de Open Water Persoonlijkheid van het Jaar. Het gaat hier om de man en vrouw welke de afgelopen jaren het meest heeft bijgedragen tot het populairder maken van het Open Water zwemmen. Daarom staan er ook b.v. organisatoren, officials en natuurlijk voornamelijk zwemmers en zwemsters op.
Voor Nederland staat Edith van Dijk op de lijst bij de genomineerde dames en bij de mannen is dat Maarten van der Weijden.
Je kunt nog stemmen!!
Op de palmares van Edith van Dijk staan o.a. 6 wereldtitels en in totaal heeft Edith 20 medailles gewonnen bij WK en EK tournooien. Daarnaast heeft zij twee keer de Worldcup gewonnen en talloze Wereldbekerwedstrijden op haar naam geschreven. Ruim 15 jaar staat(stond) Edith aan de Wereldtop in het Open water Zwemmen.
In 2005 werd zij Sportvrouw van het Jaar in Nederland en werd zij benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.
Edith van Dijk is een actieve Ambassadrice voor het KIKA fonds (kinderkankerfonds) en tevens is zij Sport Ambassadrice van de Tabor Scholengemeenschap.
Bovendien is Edith al vele jaren ambassadrice van het project Amigos Colombianos voor de Colombiaanse straatkinderen.
Maarten van der Weijden werd dit jaar Olympisch kampioen op de 10 km en wereldkampioen op de 25 km. Hij is acht jaar actief in het Open water Zwemmen.

Bedankt voor uw stem !

Een stem voor Edith : 10kswimmer en dan nog 2 klikken en klaar is het! (links onderaan op de homepagina)
Deel dit artikel
Swimmere Zwemsport