Nieuws

24 november 2008

Nog geen plek voor de finale Speedo Club Meet

Op de veelgestelde vraag waar de finale van Speedo Club Meet 2009 zal plaats vinden, kan nog geen antwoord gegeven worden. Evenmin is bekend hoeveel 'tijdsnelsten' er naast de 14 kringwinnaars zullen meedoen.
"Het aantal tijdsnelsten dat mee mag doen is afhankelijk van het aantal banen waarin gezwommen wordt. Helaas is het bad waar georganiseerd gaat worden nog niet bekend", zegt Fedor Hes, die namens de KNZB belast is met alles wat speelt rondom de Speedo Club Meet.

In Drachten was het tijdens de NJK (juni) en de finale van de Speedo Club Meet (maart) heel erg druk en de ruimte was eigenlijk niet toereikend. Door de beperkte ruimte moesten er vraagtekens gezet worden bij veiligheid en het 'welbevinden' van sporters, trainers, ouders en juryleden.

In Nederland zijn op dit moment twee accommodaties geschikt voor grote evenementen met veel zwemmers en bijbehorende aanhang. Maar het Sloterparkbad in Amsterdam en het Nationaal Zwemcentrum zijn niet op afroep beschikbaar.

Ruimtegebrek noopt de KNZB wellicht tot het bedenken van nieuwe formule van bij voorbeeld NJK's en de finale van de Speedo Club Meet.
Deel dit artikel
Swimmere Zwemsport