background image
 
*

"Vette cheque" voor UNICEF bij Ranomi Cup Den Haag

Door: Bert Tielemans   |   08/04/2019
Ranomi Kromowidjojo

Ruim 400 kinderen uit het hele land hebben tijdens de Ranomi Cup in Den Haag in totaal 13.500 voor Unicef bij elkaar gezwommen. Olympisch kampioen en Unicef-ambassadeur Ranomi Kromowidjojo nam samen met Unicef-directeur Suzanne Laszlo zaterdag een cheque van 12.500 euro met ‘een big smile’ in ontvangst. Het totale bedrag liep na de overhandiging nog op tot 13.500 euro. De Ranomi Cup is een jeugdzwemwedstrijd ten bate van Unicef vernoemd naar de Groningse Olympisch kampioene die jaarlijks in het Hofbad wordt gezwommen tijdens de KNZB Swim Cup.


Superblij

Unicef-ambassadeur Ranomi Kromowidjojo was in haar nopjes met zoveel geld voor Unicef: "Geweldig, ik ben echt superblij met zoveel steun en geld voor Unicef. De kinderen die hier zwemmen hebben zich laten sponsoren en ook het inschrijfgeld is voor de kinderen waar Unicef voor opkomt. Bedankt kinderen, ouders, opa’s en oma’s voor jullie inzet en dit vele geld.” Kromowidjojo nam na afloop van de wedstrijden alle tijd om op de foto te gaan met kinderen en handtekeningen uit te delen. Ook de zwemmers van de DZ&PC mochten met de vrijeslag specialiste op de foto. De ploeg van  zwemvereniging uit het Friese Drachten haalde het meeste geld op voor Unicef: 530 euro.


Ook Suzanne Laszlo, directeur van Unicef was maar wat blij met de ‘vette cheque’ die ze van de organisatie kreeg: "Wat een energie zie ik hier in het Hofbad. De jonge zwemmertjes genieten, stralen en lachen allemaal. Heel bijzonder dat ze tussen de vele trainingen door zich zo hebben ingezet voor leeftijdgenoten in ontwikkelingslanden. Met dit geld kan Unicef weer goed werk doen voor kinderen in Afrika, Azië en Latijns-Amerika.”


Kijk voor meer foto's op https://www.swimcup.nl/denhaag/ranomi-cup-fotos-2019/Rubriek: Nieuws


Reacties:

  • Nog geen reacties aanwezig.

U dient ingelogd te zijn om een reactie te kunnen plaatsen.Gerelateerde berichten:

  • Geen gerelateerde berichten.