background image
 
*

Finale in de ochtend helpt zwemmers niet tijdens Swim Cup Den Haag

Door: Jeroen van Lierop / Kees-Jan van Overbeeke   |   06/04/2019
Finale in de ochtend helpt zwemmers niet tijdens Swim Cup Den Haag
Ranomi Kromowidjojo
De keuze om de finales in de ochtend te zwemmen is te begrijpen vanuit het oogpunt van trainen en leren. Voor de sportieve prestatie is het een ander verhaal. Het blijft voor zwemmers lastig om in de ochtend tijden te zwemmen die uitstijgen boven hun niveau. Ook tijdens de tweede finale sessie konden maar enkele zwemmers overtuigen. 

Tim Korstanje zwom in de derde sessie een persoonlijk record en tijdens de C finale van de 100 meter vrije slag was hij opnieuw sneller (52.11). Daarmee voldeed hij aan de kwalificatie eis voor de EYOF in Baku. Aan het einde van het programma was er de spanning op de 100 meter vrije slag. Bij de heren was Kyle Stolk de snelste (49.20). De tijden waren langzamer dan gisteren en daarom geen nieuwe zwemmers die voldeden aan de kwalificatie eisen. 

Bij de dames was daar de eerste individuele limiet voor Ranomi Kromowidjojo. Tijdens een spannende race moest ze in de laatste meters in Femke Heemskerk haar meerdere erkennen. Femke Heemskerk zwom met 53.52 een wedstrijdrecord en veroverde de titel. Ranomi Kromowidjojo zwom 54.13 en dat was binnen de kwalificatie eis van 54.15.

In de B-finale bij de 100 meter vrije slag dames zwom Kim Busch als vierde onder de estafette limiet voor de 4 maal 100 meter vrije slag. In Marseille kwam er voor haar al 54.83 op de klokken. Totaal opgeteld zwemmen de vier dames Heemskerk, Kromowidjojo, van der Meer en Busch sneller dan de gestelde totaaltijd. Daarmee is het waarschijnlijk dat we een afvaardiging hebben voor deze estafette. 

Arjan Knipping was de snelste bij de 400 meter wisselslag. Hij kwam vanmorgen tot 4.18.56. Bij de dames ging de winst naar de jonge Lotte Hosper in 4.53.56, een wedstrijdrecord. 

Op de 50 meter rugslag bij de dames wist Maaike de Waard haar persoonlijke record te evenaren (27.85). Deze tijd, goed voor een wedstrijdrecord, was ook sneller dan gisteren en opnieuw onder de limiet voor de WK die ze gisteren ook samen met Kira Toussaint  zwom. 

Anna van Droffelaar imponeerde met haar 1.11.91. Sneller dan gisteren en bevestigde haar vorm. Ze heeft de limiet voor de EYOF stevig in handen. 

De blik verschuift al langzaam naar Eindhoven. Daar richten vele zwemmers hun pijlen toch op en zien de Haagse wedstrijd als een tussenstation en voorbereiding om daar te vlammen. 

Rubriek: Nieuws


Reacties:

  • Nog geen reacties aanwezig.

U dient ingelogd te zijn om een reactie te kunnen plaatsen.Gerelateerde berichten:

  • Geen gerelateerde berichten.