background image
 
*

Swim Cup Den Haag: Verwachtingen worden in finale niet waargemaakt.

Door: Jeroen van Lierop / Kees-Jan van Overbeeke   |   05/04/2019
Swim Cup Den Haag: Verwachtingen worden in finale niet waargemaakt.
Kira Toissaint

Tijdens de eerste finale ochtend van de Swim Cup Den Haag zijn de verwachtingen niet waargemaakt. Waar er gisteren tijdens de series mooie tussentijden werden gezwommen hebben de meeste zwemmers vanmorgen de stap naar betere tijden niet kunnen maken.


Uitzondering hierop is Kyle Stolk die in de laatste finale een ruim snellere tijd op het bord wist te zetten. Zijn 1.47.90 is dicht bij zijn persoonlijk record van 1.47.45. Zeker voor een ochtend is het een mooie tijd en goed voor de WK limiet estafette 4 maal 200 meter vrije slag.


Dat Kira Toussaint in vorm is bewijst haar 50 meter tijd. Vanmorgen tijdens de finales keerde ze in 28.79. Wat langzamer dan gisteren maar nog steeds voor haar een snelle opening. De teleurstelling was op het gezicht van Toussaint af te lezen toen ze haar tijd zag. (1.00.00) Maaike de Waard wist opnieuw een persoonlijk record te zwemmen op deze afstand. In de series verbeterde ze haar persoonlijk record dat sinds 2014 stond op 1.01.01. Vanmorgen bracht ze haar persoonlijk record op 1.00.73.

Heemskerk zwom een race met iets andere opbouw. Wat langzamere start dan gisteren en daarmee na 150 meter met 1.26.42 dichtbij een persoonlijke toptijd. Haar eindtijd 1.57.32 waarbij de laatste 50 meter in 30.90 werd afgelegd laat zien dat er nog een stap gemaakt moet worden. Voor het eerst in haar loopbaan kwam Marjolein Delno binnen de 2 minuten: 1.59.73! 


Tijdens de 200 meter vrij bij de EJK gangers konden Luc Kroon en Imani de Jong tijdens deze ochtend niet hun persoonlijke records naderen. Luc Kroon heeft de limiet voor Kazan al op zak en Imani de Jong heeft een persoonlijk record dat sneller staat dan de limiet. Met 2.02.94 bleef ze te ver van haar persoonlijk record verwijderd om de limiet te halen.


Bij de paralympische ploeg zijn twee limieten gezwommen voor de WK. Waar deze gehouden gaat worden is nog niet bekend. De wegen van de paralympische organisatie zijn op meerdere gebieden ondoorgrondelijk. Lisa Kruger (1.11.77) en Marc Evers (1.02.32) hebben op de 100 meter rugslag de limiet behaald.


Thom de Boer was ook een mooie uitzondering. Hij plaatste zich als snelste voor de finale 50 meter vlinderslag met 23.92. Vanmorgen was er een verrassende overwinning in een nieuw persoonlijk record (23.74). Nederlands Recordhouder Nyls Korstanje kwam tot 24.36. Een tijd die bijna een seconde langzamer is dan zijn record. De blik voor Korstanje is met name op Eindhoven gericht. Hij heeft afgelopen weekend nog gezwommen voor zijn team in Amerika en is maandag pas in Nederland aangekomen. Mathys Goossen liet de finale aan zich voorbij gaan. Hij heeft de limiet op deze afstand al op zak. Joeri Verlinden kwam vanmorgen tot 24.03.
De vlinderslag bracht Ranomi Kromowidjojo niet haar eerste limiet. De winst wist ze te verzekeren met 25.98. Een tijd iets sneller dan tijdens de series maar nog net boven de limiet voor de WK in Gwangju (25.91). Maaike de Waard bleef met 26.27 bijna een halve seconde verwijderd van haar persoonlijk record dat staat op 25.83.


Na deze ochtendsessie is het tijd om vooruit te kijken. Vanavond tijdens de series nieuwe kansen voor de zwemmers om te laten zien dat de vorm aanwezig is.


Meer foto's op http://bit.ly/SwimCupDenHaag2019foto


Rubriek: Nieuws