Nieuws

02 oktober 2008

Vernieuwde zwemcompetitie met E.on in de naam

Dit weekend vindt de eerste ronde in de vernieuwde Nederlandse zwemcompetitie plaats. Energiebedrijf E.oN heeft zijn naam verbonden aan de landelijke zwemcompetitie, dat daarmee een leuk affiche is geworden. Hoe het allemaal zal gaan in deze eerste ronde blijft een grote verassing. Er zijn in de afgelopen zomerperiode een aantal verschuivingen geweest, wat duidelijk in het competitieresultaat merkbaar zal zijn. In de hoogste afdeling heeft landskampioen De Dolfijn zeker bij de senioren niet aan kracht ingeboet, terwijl DWK juist bij de ouderen een gevoelig verlies aan man- en vrouwkracht heeft geleden. Voor de andere ploegen worden de eerste twee rondes vooral kijken waar ze staan.
Er zijn meer dan 300 ploegen ingeschreven, waarvan 104 in vier landelijke afdelingen (Hoofdklasse (15 clubs), A-klasse (30 clubs), B-klasse (28 clubs) en C-klasse (31 clubs)). De overige teams zijn ondergebracht in telkens drie afdelingen van de in totaal 5 districten. Door het stricte hanteren van de leeftijdsgroepen wordt het eindresultaat meer en meer de afspiegeling van het verenigingsniveau in de breedte. Positief is ook dat er steeds minder verschillen in programma-onderdelen zijn in de vier landelijke divisies.

Net als in de voorgaande jaren probeert zwemkroniek.com de volgers van een actuele tussenstand te voorzien. Naast de vier landelijke afdelingen blijft ook aandacht voor de districtscompetities.

Uiteraard is er weer de mogelijkheid om de standen zelf in te voeren.
Onder "competitiestanden" hiernaast in het menu vind je rechtsbovenin een link naar de updatepagina van de competitiestand ("toevoegen standen"). Wanneer je in deze updatepagina op een vereniging klikt dan kun je het aantal punten in gaan voeren. Let er op dat je een punt gebruikt als scheidingsteken tussen de cijfers en s.v.p. géén komma. Je moet je gebruikersnaam en wachtwoord van het discussiebord gebruiken om een wijziging of een toevoeging door te geven.

Bij deze dus de oproep aan de verenigingscorrespondenten om het puntentotaal van je vereniging ( en van andere verenigingen mag natuurlijk ook) zo spoedig mogelijk na afloop van de wedstrijd in te voeren. Het geeft niet dat die totalen officieus zijn, want ze dienen als actuele informatie naar alle deelnemers toe. Het is zo jammer als er tot dinsdag gewacht moet worden voor alles zo'n beetje binnen is.

Let er wel op dat je juiste informatie post. Als je er niet zeker van bent laat het dan aan anderen over! Alleen met hulp van echt geïnteresseerden kan hiervan een succes gemaakt worden! Mochten er nog vragen zijn dan kun je uiteraard mailen naar Jos van Kuijeren of Oene Rusticus.
Uitslagen van de wedstrijden kun je eveneens naar bovenstaand emailadres sturen. (Als het je zelf niet lukt) Wel graag de verenigingsnamen vermelden en niet de depotnummers.
Mochten er nog fouten zitten in de competitie-indelingen zoals wij ze opgenomen hebben, stuur dan een mailtje naar Oene Rusticus.

Veel succes, Jos van Kuijeren en Oene Rusticus
Deel dit artikel
Swimmere Zwemsport