background image
 
*

WK Hangzhou dag 4: Gouden Ranomi Kromowidjojo benadert WR 50 vlinder tot op 0,09s

14/12/2018
WK Hangzhou dag 4: Gouden Ranomi Kromowidjojo benadert WR 50 vlinder tot op 0,09s


Ranomi Kromowidjojo heeft op de WK korte baan op de 50 vlinderslag haar tweede titel gepakt. In Hangzhou zwom de zwemster uit Waalre een fraai Nederlands record en de snelste tijd ooit in textiel gerealiseerd: 24.47. Maaike de Waard (25,32) werd vijfde.

Op de 50 rugslag bereikte ‘Kromo’ (26,54) een gedeelde achtste plaats in de halve finales. De swim-off liet zij schieten, omdat de focus volledig wordt gericht op de 50 vrij van zaterdag. Het past eigenlijk niet in het programma op zaterdag, waar de finale 50 rug te snel na de semi’s 50 vrij ligt. Voor De Waard (26.74) was de halve eindstrijd het eindstation, zij was 0,26s trager dan in de series.

Jesse Puts kwam in de barrage op de 50m vrije slag (21.08) een tiende van een seconde tekort voor een finaleplek.

Getooid met een gouden medaille kon Kromowidjojo niet anders dan glimmen van trots. Tegen NOS-verslaggever Martin Vriesema was zij een stralende winnares: met een glimlach van oor tot oor: ''Ik voelde me hartstikke goed, ondanks de vele races in mijn armen en benen. Ik ging echt voor een gouden plak. Mijn eerste op de vlinderslag op een wereldkampioenschap. En dan ook nog in een persoonlijk record.'' Over de afwezigheid van haar rivale Sarah Sjöström was ‘Kromo’ duidelijk. ''Ik was sneller dan Sarah ooit zwom. Als ze hier was geweest, was het een interessante battle geweest.''  Het persoonlijk record van de Zweedse op de korte baan staat op 24.52. Gek genoeg is zij op de lange baan met 24.42 sneller geweest!

Het wereldrecord van de Zweedse Therese Alshammer dateert van een World Cupwedstrijd  in Singapore 2009 en staat op 24.38.  Kromowidjojo: ''Natuurlijk zat dat in mijn achterhoofd. Ik wilde daar ook voor gaan, maar uiteindelijk is het de snelste tijd ooit geworden die gezwommen is in textiel. Stapje voor stapje kom ik dichterbij.''


Ranomi Kromowidjojo geniet van haar gouden medaille op de 50m vlinderslag

Voor Jesse Puts was zijn beste seizoensprestatie niet goed genoeg om zijn titel te kunnen verdedigen. Coach Mark Faber: ''Hij ging er vol voor en zat driehonderdste boven zijn persoonlijk record. Met zijn derde tijd ooit was hij tevreden, maar had natuurlijk liever finale gezwommen. Zijn Poolse tegenstander Pawel Juraszek was nog nooit sneller geweest.''

Rubriek: KNZB, Nieuws


Reacties:

  • Nog geen reacties aanwezig.

U dient ingelogd te zijn om een reactie te kunnen plaatsen.Gerelateerde berichten:

  • Geen gerelateerde berichten.