Nieuws

27 augustus 2008

Maarten van der Weijden: onze Olympische held SBS6

SBS 6 zendt op woensdag 27 augustus een special uit over langeafstandszwemmer Maarten van der Weijden die tijdens de Olympische Spelen in Peking van 2008 een gouden medaille won op de 10 kilometer in open water. Maarten die de ziekte leukemie overwon, wordt samen met de andere medaillewinnaars door koningin Beatrix gehuldigd. In "Maarten van der Weijden: onze Olympische held" spreekt SBS 6 met Maarten zelf, zijn ouders, zijn behandelend arts, NOC*NSF-voorzitter Eric Terpstra en zijn collega-zwemmers.

Maarten die al wereldkampioen was op de 25 kilometer open water, heeft wederom een prestatie van formaat geleverd tijdens de Olympische Spelen in China vorige week. Hij veroverde de gouden medaille op de tien kilometer in open water. Een droom die uitkomt voor de 27-jarige zwemmer, bij wie in 2001 leukemie werd geconstateerd. Zijn weg naar de top was er een met vele obstakels.
In de special "Maarten van der Weijden: onze Olympische held" spreken Maarten en zijn ouders openlijk over zijn ziekte, evenals zijn behandelend arts van het VU Medisch Centrum. Ook vertellen NOC*NSF-voorzitter Erica Terpstra en zijn collega-zwemmers van het Nationaal Zweminstituut Eindhoven hoe trots ze op Maarten zijn. Dit alles wordt ondersteund door beelden van de overwinning in Beijing en de huldiging door de koningin.

Maarten van der Weijden: onze Olympische held
Woensdag 27 augustus SBS6 om 23.20 uur

In Warmenhuizen huldigde de bevolking de gouden olympier, je kunt het terugzien op deze video-reportage.


Deel dit artikel
Swimmere Zwemsport