Nieuws

09 juni 2008

Zwemmers van het Y op open waterpodium in Cepoy

Een team bestaande uit Tom Verbeek, Sebastiaan Reijnen, Vera van de Berg en Evelien Sohl nam namens Het Y het afgelopen weekend deel aan open water wedstrijden in Cepoy in Frankrijk. Het ging hier om wedstrijden in het nationale circuit “Coupe de France”. Dit is vergelijkbaar met de competitie van onze open waterwedstrijden in Nederland. De wedstrijd had de naam: “Trophée des 3 iles”. Een toepasselijke naam, omdat om drie eilanden in een meer gezwommen moest worden.

Zaterdag zwommen Vera van de Berg en Tom Verbeek de 5 km. Vera werd hier tweede achter Coralie Plouviez, de winnaar van het klassement over 2007. Tom Verbeek eindigde in de middenmoot.


De Y-zwemmers in Frankrijk. Staande Sebastiaan Reijnen, trainer Ben Lap en Tom Verbeek. Zittend Vera van den Berg (links) en Evelien Sohl.
Zondag was het de beurt aan Sebastiaan Reijnen en Evelien Sohl voor 15 km. Dit waren in totaal 9 rondjes om de eilanden.
Beide werden hier tweede. Ook Evelien moest Coralie Plouviez voor laten gaan en bij de heren was Betrand Venturi een maatje te groot voor Sebastiaan.
Op de 15 km stapten maar liefst zeven deelnemers uit het water. Blijkbaar is 18 graden te koud voor veel Fransen.

Trainer Ben Lap kon trots zijn op zijn pupillen. Van de vier deelnemers eindigden er drie op het podium met een tweede plaats.

Deel dit artikel
Swimmere Zwemsport