Nieuws

24 mei 2008

Hoe kom je in een regionaal trainingscentrum RTC?

Om de wereldtop te bereiken en op dat niveau te willen blijven dient een lange weg bewandeld te worden. Daartoe biedt de KNZB in samenwerking met haar topsportpartners de gelegenheid via het opzetten van regionale (RTC) en nationale (NTC) trainingscentra. Als een zwemmer of zwemster ambities heeft en meer wil weten over hoe het allemaal in zijn werk gaat, dan zijn er duidelijke richtlijnen te vinden op de site van de KNZB.

Voldoen aan de criteria voor een RTC of NTC
Binnen een RTC of NTC staat het beoefenen van je sport en het behalen van je sportieve doelstellingen centraal. Je studieprogramma en andere randzaken dienen hierop te worden aangepast. Voordat je je aanmeldt voor een RTC of NTC moet je je bewust zijn van keuzes, die je wilt maken. Als je het niveau hebt om deel te nemen aan een RTC/NTC programma zit je zeer waarschijnlijk ook in een nationale selectie.

Deelname aan het programma van een RTC is mogelijk voor jongens vanaf junioren 3 en meisjes vanaf junioren 2. Zij kunnen zich vanaf zes maanden voor het bereiken van deze leeftijdsgroep aanmelden als kandidaat.

Je kunt voldoen aan de criteria tijdens onderstaande wedstrijden:
SwimCup wedstrijden
Nationale Kampioenschappen (korte baan, lange baan, lange afstand)
Nationale Junioren Kampioenschappen (korte baan,lange baan)
EJK, EK (kb), WK (kb) of OS
Europees Jeugd Olympisch Festival
of een andere door de KNZB aan te wijzen wedstrijd.


Wil je hier meer van weten kijk dan op de site van de KNZB en ga via Zwemmen en Talentherkenning & Talentontwikkeling naar Regionale Training Centra (RTC).
Deel dit artikel
Swimmere Zwemsport