Nieuws

12 februari 2008

E.ON Benelux hoofdsponsor nationale selectie KNZB

Rotterdam, 12 februari 2008 - E.ON Benelux is van 2008 tot en met 2012 hoofdsponsor van de Koninklijke Nederlandse Zwembond (KNZB). Afgelopen vrijdag, 8 februari 2008, tekenden Joost van Dijk, CEO van energiebedrijf E.ON Benelux, en Jan Kossen, algemeen directeur van de KNZB, de overeenkomst in Nationaal Zwemcentrum de Tongelreep in Eindhoven.


V.l.n.r. Joost van Dijk (E.ON), Jacco Verhaeren en Jan Kossen (directeur KNZB) bij de ondertekening van het het sponsorcontract
Nederland is een waterrijk land met ruim 3,5 miljoen actieve zwemmers. Naast de ruim 150.000 leden van de Koninklijke Nederlandse Zwembond bezoeken miljoenen Nederlanders regelmatig het zwembad voor een frisse duik of sportieve baantjes. Zwemmen is leuk, gezond en geeft elke keer weer nieuwe energie.

‘Wij hebben veel sympathie voor de zwemsport. Het is bereikbaar voor een breed publiek, zeer Nederlands en het helpt kinderen zich al vroeg te redden in een waterrijke omgeving’, aldus Joost van Dijk, CEO van E.ON Benelux. ‘De zwemsport sluit goed aan bij de ambities van E.ON. De aanpak van de KNZB staat dicht bij onze kijk op de wereld en de manier waarop wij in de samenleving willen staan. Onze bijdrage is bedoeld om zwemmen te stimuleren als onderdeel van individuele gezondheid en persoonlijke energie.’

Nederland doet het ook erg goed op het internationale zwempodium. Dit is mede te danken aan de professionele organisatie en de goede begeleiding van talent in Nederland door de KNZB. De absolute top is alleen haalbaar als talenten zich onder de juiste omstandigheden sportief kunnen ontwikkelen. De KNZB beschikt over internationaal toonaangevende technische staf en een professionele organisatie. De prestaties zijn daarvan het beste bewijs. E.ON Benelux hoopt via de sponsoring bij te dragen aan het continueren van de topprestaties in de toekomst.

De overeenkomst met de KNZB omvat een periode van vijf jaar en duurt minimaal tot en met de Olympische Spelen van London in 2012. Jan Kossen, algemeen directeur van de KNZB: ‘Nadat E.ON partner werd van het EK Zwemmen zijn wij direct in gesprek gegaan over sponsoring van de Nederlandse zwemsport. Daar is zeer voortvarend op gereageerd. De zwemsport staat zeer centraal in de Nederlandse samenleving. Zowel qua beoefening als qua wedstrijdsport. Dat toont de lange lijst met grote kampioenen aan. Wij zijn erg blij met de steun van E.ON in aanloop naar de Beijing en tijdens de gehele periode op weg naar de Olympische Spelen in London. De afspraken onderstrepen de intentie van beide partijen om via lange termijn samenwerking een voedingsbodem te leggen voor toekomstige prestaties.’ Hoewel de sponsorbijdrage van E.ON primair is gericht op de topsport, zal E.ON zich samen met de KNZB ook inzetten voor talentontwikkeling en het stimuleren van het zwemmen als sport onder de Nederlandse jeugd.

Bij de totstandkoming van deze overeenkomst waren sportmarketingbureau House of Sports en Pilgrims betrokken.
Deel dit artikel
Swimmere Zwemsport