background image
 
*

Plaatsen, data en veranderingen Swimming World Cup 2018 nu officieel.

Door: Jos van Kuijeren   |   Bron: FINA   |   24/05/2018
Plaatsen, data en veranderingen Swimming World Cup 2018 nu officieel.
Sarah Sjöström

Over vier maanden gaat de eerste wedstrijd in het kader van FINA Swimming World Cup 2018 al weer van start. Zeven gaststeden, waarbij voor de tweede achtereenvolgende keer Eindhoven, hebben officieel getekend voor de organisatie: Kazan, Doha, Eindhoven, Boedapest, Beijing, Tokyo en Singapore. Belangrijkste veranderingen: elk evenement duurt drie dagen met alle individuele zwemnummers en als toegift twee Mixed estafettes.


Zoals eerder dit jaar is aangekondigd, zijn er enkele veranderingen doorgevoerd bij de 30-ste editie van de Swimming World Cup. In het eerste cluster van twee wedstrijden wordt gezwommen op een 50 meterbaan, de daarop volgende twee clusters in een 25 meterbad. Doel is om nog meer deelnemers van klasse te interesseren.


Zoals gebruikelijk zal het circuit van 2018 worden verdeeld in drie clusters, waaronder telkens twee wedstrijden in het eerste en tweede cluster en drie in het laatste cluster. Bij de World Cup bedraagt het totaalbedrag aan prijzengeld 2,5 miljoen Amerikaanse dollars, gelijkelijk verdeeld tussen mannen en vrouwen.

Het wedstrijdschema plus de data
Ten opzichte van vorig jaar zijn Moskou, Dubai en Berlijn afgevallen. Kazan en Boedapest zijn de nieuwe locaties.

1. 7-9 september: Kazan, Rusland
2. 13-15 september: Doha, Qatar
3. 28-30 september: Eindhoven, Nederland
4. 4-6 oktober: Boedapest, Hongarije
5. 2-4 november: Beijing, China
6. 9-11 november: Tokyo, Japan
7. 15-17 november: Singapore


Alle mogelijke informatie vind je op: https://www.fina.org/event/swimming-world-cup-2018-3


 En kijk natuurlijk ook op: https://worldcupeindhoven.com


De eerste twee wedstrijden worden gehouden in een 50meterbad met in totaal 32 individuele nummers en 2 gemengde estafettes over 4x50 meter.


De tweede en de derde clusters worden gehouden in een kort bad, waardoor met inbegrip van de 100 meter wisselslag 34 individuele afstanden op het programma staan met daarnaast de twee korte estafettes.


Alle ontmoetingen zijn verdeeld over drie dagen (series en finales) en zwemmers mogen een onbeperkt aantal individuele evenementen zwemmen. Voor het klassement tellen echter alleen de beste 3 resultaten. In het afgelopen seizoen gingen de hoofdprijzen in het klassement naar Sarah Sjöström uit Zweden en Chad Le Clos uit Zuid-Afrika.


Marcel Wouda is enthousiast nu de World Cup op herhaling gaat in Eindhoven: ‘’In 2017 is het deelnemen aan de World Cups heel goed bevallen. Het levert onze zwemmers erg veel internationale toernooi-ervaring op. De wedstrijden zijn sterk bezet en onze zwemmers vonden de show-achtige wedstrijd vorig jaar in Eindhoven een onvergetelijke ervaring.’’


Ook in 2018 zal de wedstrijd in nauwe samenwerking met TIG Sports georganiseerd worden. TIG Sports heeft een succesvol ‘track record’ als het gaat om de organisatie van internationale sportevenementen. Pieter van den Hoogenband zal wederom optreden als toernooidirecteur. De KNZB zal de World Cup ook aangrijpen om allerlei side events te organiseren en Eindhoven drie dagen lang geheel in het teken van zwemsportpromotie te laten staan.

Rubriek: KNZB, Nieuws


Reacties:

  • Nog geen reacties aanwezig.

U dient ingelogd te zijn om een reactie te kunnen plaatsen.Gerelateerde berichten:

  • Geen gerelateerde berichten.