background image
 
*

Sharon en Ferry vissen achter het net bij FINA/HOSA Marathon Swim World Series 2018 #2 (update)

Door: Jos van Kuijeren   |   Bron: Twitter Thijs Hagelstein   |   20/05/2018
Sharon en Ferry vissen achter het net bij FINA/HOSA Marathon Swim World Series 2018 #2 (update)

De tweede wedstrijd in de FINA/HOSA Marathon Swim World Series 2018 met als decor Beau Vallon Beach van Mahe, het hoofdeiland van de Seychellen is geëindigd in een eclatante overwinning voor Italiaanse zwemmers Arianna Bridi en Simone Ruffini . Ferry Weertman (gedeeld vierde) en Sharon van Rouwendaal (zesde) moesten het in tegenstelling tot hun overwinningen in Doha (maart) nu met minder doen. Esmee Vermeulen finishte in de Indische Oceaan na een moedige race in een veld van van 26 deelnemers als 14-de op 14 seconden van winnares Bridi. Bij de mannen tikte Marcel Schouten als tiende aan en Pepijn Smits als 15-de.


Vrouwen
Onder tropische omstandigheden, afwisselend regen en zon en hoge temperaturen, gebeurde er tot halverwege de race (net iets boven het uur). De Nederlandse dames schoven daarna iets naar voren met Sharon van Rouwendaal plek 10 en, Esmee Vermeulen naar plek 12. Vooralsnog geen aanvallen vanuit de groep

De Italiaanse zwemsters voerden in ronde 4 het tempo op, waardoor de groep "op lijn getrokken werd. Van Rouwendaal won een plaatsje, terwijl Vermeulen door niet te drinken drie plaatsen opschoof en 12-de lag.
In de laatste ronde ging het Nederlandse duo in de aanval met als beste posities de vierde (Sharon) en vijfde (Esmee). Coach Thijs Hagelstein twitterde: "De dames zitten attent voorin, we gaan het zien. #Goladies”

In de slotfase moest Esmee Vermeulen echter ‘lossen’, maar bij de laatste boei behoorde Sharon van Rouwendaal nog steeds tot de kanshebbers samen met de Duitse Leonie Beck en de Braziliaanse Ana Marcela Cunha. Het venijn kwam echter uit de Italiaanse hoek met Bridi als beste sprintster (eindtijd 1 uur 58 minuten en 32,3 seconden en Maria de Memme als de nummer drie op 1,1 seconde. Daartussen ging het zilver naar Cunha, die slechts 0,3 behoefde prijs te geven. Daarna volgden Leonie Beck op 3,2s, Rachele Bruni op 3,3s en Sharon van Rouwendaal als zesde op 4,2s. De moegestreden Esmee Vermeulen moest als 14-de 14,8 seconden prijs geven en 9 Europese zwemsters (waarbij 4 Italiaansen) voor zich dulden.


De huldiging van de snelste acht met in het oranje Sharon van Rouwendaal


Mannen


De beste acht 10 kilometer specialisten met een gebruikelijke selfie


Zoals gebruikelijk ook bij de mannen had de eerste omloop een verkennend karakter . Pepijn Smits namens Nederland midden in de groep van 26 zwemmers en het duo Weertman/Schouten helemaal achterin. De lokale helden, de gebroeders Payet, moesten helaas snel lossen uit de groep.

Op weg naar de tweede helft van de race was de kopgroep intact en zwom Pepijn Smits steady rond 10-de/12-de plaats. Marcel Schouten kroop iets naar voren richting plek 20, terwijl Ferry Weerman volgens coach Hagelstein nog steeds achteraan de groep "bezemde”. Er werd prima gedronken en het wachten was op de eerste "forcing”.

Het eerste spektakel volgde na ronde 4. Een boei schoot los, waaide weg en dwong daardoor de groep flink van koers te veranderen. Vijf zwemmers sloegen een klein gaatje, maar intussen consolideerde de naderbij gekomen Weertman zijn nieuw verworven plekje op 6. Marcel Schouten en Pepijn Smits kwamen iets in het gedrang bij het ponton.

Onder winderige omstandigheden kwam de grote kopgroep bij het ingaan van de laatste ronde weer bij elkaar met Weertman rond de zesde positie Schouten en Smits ergens middenin de groep. De vraag was dus of het wachten was op een beslissende sprint of zou iemand nog een aanval plaatsen in de laatste ronde. Het draaide uit op een eindsprint met winst voor Ruffini (1:49:41.90) met daarachter Jack Burnell (op 2,1s) en de Rob Muffels (op 4,4) uit Duitsland. Ferry Weertman deelde vierde plaats met Andrea Manzi, ITA op slechts, ) 0,1s van het brons, Marcel Schouten kwam als tiende binnen op 8,6s van de winnaar en Pepijn Smits als 15-de op 10,7s.

Uitgeteld na hun slopende 10 kilometer. Marcel Schouten, Ferry Weertman en daarachter Pepijn Smits.


Reacties:

  • Nog geen reacties aanwezig.

U dient ingelogd te zijn om een reactie te kunnen plaatsen.Gerelateerde berichten:

  • Geen gerelateerde berichten.