background image
 
*

Jubilarissen en koninklijke onderscheidingen bij het Wageningse De Rijn

Door: Jos van Kuijeren   |   03/05/2018
Jubilarissen en koninklijke onderscheidingen bij het Wageningse De Rijn

Tijdens de ledenvergadering van de Rijn op donderdag 26 april werd een hele stoet verenigingsleden in de bloemen gezet vanwege een 12 1/2, 25-, 40-, 50- of 60-jarig lidmaatschap. In de laatste categorie waren er bloemen voor niemand minder dan Truus Maas, zo'n 40 jaar geleden de succesvolle hoofdtrainster van de Wageningse vereniging. 


Dat deze grande dame van het Nederlandse zwemmen niet alleen de oorkonde en de bloemen op kwam halen bleek pas nadat burgemeester van Rumund inbrak in de vergadering. In een levendige toespraak richtte hij zich twee mensen die meer dan 25 jaar aan het leszwemmen hebben getrokken, en vele andere taken hebben vervuld. Hij meldde dat ‘het Zijne Koninklijke Hoogheid behaagd heeft Joke de Jong en Hilda Havinga te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.  


Na de huldiging riep de burgemeester de aanstichter van dit geheel naar voren en dat was …… Truus, 80+ maar still going strong! 


Ook zij werd door de gemeente Wageningen in de bloemen gezet. Daarna was het woord aan Truus die nog eens benadrukte hoe belangrijk goed leszwemmen is en hoeveel vrijwilligers daar wel niet voor aan de badrand staan. Voor al die vrijwilligers had zij een roos meegenomen.


 

Op de foto v.l.n.r: Wilma de Korte-Lodder (40 jaar lid, vele jaren official en actief bij de Rijn en EZZ, Zetten),  de gedecoreerde Joke de Jong (25 jaar lid), Hilda Havinga (50 jaar lid) en Truus Maas (60 jaar lid)

Rubriek: KNZB, Nieuws


Reacties:

  • Nog geen reacties aanwezig.

U dient ingelogd te zijn om een reactie te kunnen plaatsen.Gerelateerde berichten:

  • Geen gerelateerde berichten.