background image
 
*

Tamara Grove (4) en Koen Lems (3) gouddelvers bij NK Studenten; ASZV Spons meeste medailles (update)

Door: Milou Schavérus   |   Bron: Stichting NSZK   |   06/03/2018
Tamara Grove (4) en Koen Lems (3) gouddelvers bij NK Studenten; ASZV Spons meeste medailles (update)
Tamara Grove @Kees-Jan van Overbeeke

Op zaterdag 24 februari vond in zwembad AquaRijn te Alphen a/d Rijn de eerste editie van het NK Studenten plaats. Een primeur omdat het voor het eerst een KNZB evenement was. Maar liefst 340 zwemmers van 26 verschillende (studenten)zwemverenigingen waren van de partij om de strijd voor de titel Nederlands Studenten Kampioen aan te gaan! 

 

Het bloedfanatieke van de studentencompetitie was bij sommige races nog steeds zichtbaar. Bij de eerste estafette over 4x50m wisselslag mix resulteerde dit in een Stichting NSZK record voor het SPONS-kwartet  Nino Sieling, Tamara Grove, Jesse de Vries en Milou Schraverus met een tijd van 1.53.25. Tijdens de wedstrijd was plaats voor zwemmers van alle niveaus: van beginnende studentenzwemmers tot gevorderden, op dit podium mag iedereen zijn baantje zwemmen en wordt voor iedereen even hard gejuicht! In het medailleklassement waren de meeste podiumplaatsen voor de ASZV Spons uit Amsterdam met 19 (waarbij 7x). De ploeg van de GSZV De Golfbreker uit Groningen eindigde als tweede met één medaille minder, 18 dus (4x goud).Het mixed team van Spons op de 4x50 wissel in gezelschap van Swimba


Meest succesvolle deelnemer was met 4 titels Tamara Grove (100 en 200 vrij en met Spons goud op de 4x100 vrij en 4x50 wissel Mixed). Koen Lems volgde met drie maal winst (100 school, 200 vrij en met De Golfbreker 4x100 vrij). Het tweetal was ook goed voor de beste toernooiprestatie op FINA punten. Tamara dankzij haar 58.47 op de 100 vrij (663) en Koen met evenveel punten voor zijn 1.03.76 op de 100 school.
Ook twee individuele titels waren er voor Irene Teufer (100 school en 100 vlinder) en Ruben Dekker (100 vlinder en 100 wissel)

Het was goed om in het deelnemersveld ook de naam van Olivier van de Voort tegen te komen. De Fries heeft na de Paralympics in Rio even afstand genomen van het zwemmen om voorrang te verlenen aan zijn studie om zijn propedeuse te halen. Dat zit nu goed en hij gaat dan ook voor een vervolg van zijn zwemcarrière met als doel de Paralympische Spelen in Tokyo 2020.

 

Alle medaillewinnaars zijn met Swimba op de foto geweest, een enkeling mocht zelfs een knuffel ontvangen van de KNZB mascotte. Na afloop van de wedstrijd stond er voor iedereen – zwemmers, juryleden en speaker – een heerlijk bordje chinees klaar zodat er gezellig nagepraat kon worden. Toen iedereen zijn buikje rond gegeten had zijn de studenten afgereisd naar Leiden om daar nog tot in de late uurtjes te feesten. Met als thema "Spring is in the air” waren vele insecten, bloemetjes en bijtjes te bewonderen.

 

Ook enthousiast geworden na dit verhaal? Probeer een keer en training uit bij een studentenzwemvereniging (ga naar www.stichtingnszk.nl voor een overzicht van de verschillende verenigingen) en blokkeer 23 februari 2019 vast in je agenda; dan vindt de tweede editie van het NK Studenten plaats in Rotterdam!Organisatieteam Aquamania NK Studenten met in het midden Swimba. De leden van het team zijn Hebe Ho-Kang-You (Voorzitter), Martijn Wissink (Secretaris - Hoofd eten), Mariska Gach (Penningmeester - Hoofd feest), Marieke Ipema (Hoofd wedstrijd), Tim Coté (Bestuurslid zwemmen), Anna van Hofslot (Bestuurslid activiteiten) Rubriek: KNZB, Nieuws


Reacties:

  • Nog geen reacties aanwezig.

U dient ingelogd te zijn om een reactie te kunnen plaatsen.Gerelateerde berichten:

  • Geen gerelateerde berichten.