background image
 
*

ZWEMVLOG: Op weg naar EK en ONK ofwel SPRINTERSPARADISE Dol fijn in Amsterdam

Door: Jos van Kuijeren en Ardi Knol   |   08/12/2017
ZWEMVLOG: Op weg naar EK en ONK ofwel SPRINTERSPARADISE Dol fijn in Amsterdam
Timon Evenhuis @Kees-Jan van Overbeeke
De maand december staat in het teken van kampioenschappen, nationaal en internationaal. Een mooie gelegenheid voor vlogger Ardi Knol om zijn licht op te steken bij het Amsterdamse De Dolfijn. Daar treft hij o.a. zwemmers Ruben Stam, Timon Evenhuis (op weg naar de EK Kopenhagen), zwemster Anouk Elzerman (in actie bij de ONK na een ingrijpende schouder operatie), Nino Sieling (is lengte belangrijk?) en Kenzo Simons (klimaatverandering). En natuurlijk komt trainer Bart Coolen aan het woord over taperen ('overload') en sprinten.
.

De aanhouder wint
Zeventien Nederlandse titels heeft Timon Evenhuis op zijn naam staan, maar nog nooit kwam hij in aanmerking om voor Nederland uit te komen op een internationaal titeltoernooi. Daar kwam verandering toen hij bij de Swimming World Cup in Eindhoven in augustus voldeed aan de limiet op de 50m schoolslag voor de EK in Kopenhagen 2017 en hij achter Arno Kamminga de tweede Nederlandse vertegenwoordiger werd en uiteindelijk bleef.


Eerdere pogingen strandden ofwel omdat de geboren Groninger (zijn wieg stond in Oldekerk vlak bij de hoofdstad) de norm net miste zoals in 2011 (EK kb) ofwel omdat blessures hem parten speelden (2016 EK lb).
Bij de NK Sprint in Emmen, zomer 2011, behaalde hij de titel op de 100m wisselslag in 53.99. Evenhuis behoorde echter niet tot een NTC en in die tijd was je dan bij voorbaat kansloos als 'bespreekgeval'. Zijn tijd zou hem in Szczecin ruim in de finale hebben gebracht.

Toch zat Evenhuis niet bij de pakken neer en bleef hij in zichzelf geloven. Hij combineerde zijn rechtenstudie met trainen en zwemmen en is inmiddels werkzaam als jurist.

In Kopenhagen wil hij persoonlijke records zwemmen op 50 en 100m schoolslag.

Zie: http://www.zwemkroniek.com/zwemmers/520/Timon__EvenhuisReacties:

  • Nog geen reacties aanwezig.

U dient ingelogd te zijn om een reactie te kunnen plaatsen.Gerelateerde berichten:

  • Geen gerelateerde berichten.