background image
 
*

De Golfbreker met overmacht winnaar bij de aftrap Studenten Zwemcompetitie

Door: Milou Schraverus   |   26/10/2017
De Golfbreker met overmacht winnaar bij de aftrap Studenten Zwemcompetitie

Afgelopen weekend vond in Utrecht de aftrap van het nieuwe seizoen van de studenten zwemcompetitie (NSZK) plaats. Het weekend startte met een diner voor alle besturen en een pre-borrel om goed in de stemming te komen. Zaterdag was zwembad De Krommerijn (50m) het toneel voor maar liefst 440 zwemmers uit alle studentensteden. Dit seizoen zijn dat maar liefst twaalf verenigingen, want Avalon uit Tilburg heeft vanaf nu naast waterpolo- ook een (prille) zwemafdeling!

 

In de openingsestafette over 4x50 rug gemengd ging het, onder luid aanmoedigen, ontzettend hard. Maar liefst zes teams zwommen een tijd sneller dan het bestaande Stichting NSZK Record uit 2016! De houder van het record blijft hetzelfde, de snelste tijd was voor De Golfbreker (Groningen) met 2:03.65, zeven seconden sneller dan het vorige record.

 

Op de individuele afstanden kwamen de winnaars van veel verschillende verenigingen. Francesca Marcato van SZV Aquifer (Wageningen) was de snelste dame op de 100 vlinder en 100 vrij, op de 50 en 100 rugcrawl tikte Annelinde Veldman van De Golfbreker als eerste aan en op de 200 schoolslag was er een mooie strijd tussen Nicole Bennis van DSZ Wave (Delft) en Karlien Veldscholte van Ragnar (Rotterdam). Laatstgenoemde won met een verschil van vijf honderdsten in 2:53.39.

 

Ook bij de heren waren er spannende races met winnaars van veel verschillende verenigingen. Op de 100 rug zwommen vier heren een tijd van 1:05, Dennis Cramer van De Golfbreker zwom zich naar de winst toe. En op de 50 vlinder ging het rap in de laatste serie met acht mannen in de 27 seconden. Hier was het Marco Panosetti van MSZV Tiburon (Maastricht) die tekende voor de winst. 

 

In de afsluitende estafettes waren het de dames uit Groningen die de 4x50 vrij wonnen en de heren uit Eindhoven die over 4x100 wissel als snelsten uit de bus kwamen.

 

Na de wedstrijd werd er in het clubhuis gegeten, hierbij waren ook alle juryleden en officials van harte welkom om een bordje lasagne mee te eten en de dag gezellig af te sluiten. ’s Avonds werd er flink gedanst en gefeest, alle mogelijke outfits bij het thema "Around the world” kwamen voorbij! Om middernacht werd de uitslag bekend gemaakt, met maar liefst 90 punten voorsprong kon De Golfbreker stellen dat zij een fantastische start van het seizoen hebben! De verschillen tussen de nummers twee tot en met vijf zijn heel erg klein met maar een paar punten. Het belooft een spannend jaar te worden!

 

Het Zinkstuk uit Utrecht, bedankt voor de strakke organisatie van het weekend! Op 9 december gaan we verder met de tweede ronde in Amsterdam.  Reacties:

  • Nog geen reacties aanwezig.

U dient ingelogd te zijn om een reactie te kunnen plaatsen.Gerelateerde berichten:

  • Geen gerelateerde berichten.