background image
 
*

Goed nieuws: Ranomi Kromowidjojo gaat door tot en met Tokyo 2020

Door: Jos van Kuijeren   |   Bron: SWC Eindhoven   |   10/08/2017
Goed nieuws: Ranomi Kromowidjojo gaat door tot en met Tokyo 2020

Via een tweet was al duidelijk dat Ranomi Kromowidjojo tijdens de persconferentie voorafgaand aan de FINA/airweave Swimming World Cup Eindhoven met belangrijk nieuws zou komen over haar toekomst. Bij haar introductie door Pieter van den Hoogenband kreeg zij direct het woord van de toernooi directeur. Geen omzichtig gepraat om de spanning wat op te voeren, maar met direct de mededeling "Ik ga door tot en met de Olympische Spelen van Tokyo!”

Aanwezige twitteraars hadden de boodschap al klaar staan, alleen moest het woord ‘stoppen’ of ‘doorgaan’ nog ingevuld worden. Ook over het hoe en waarom was de drievoudig Olympisch kampioene kort en duidelijk: "Er is maar één reden: beter worden”. Zij is niet klaar met haar loopbaan, want zij voelt dat zij tot meer in staat is. "Dit besluit stond voor mij al vast voor de wereldkampioenschappen in Boedapest. En het hing niet af van mijn resultaten daar.”

Tijdens de WK in Boedapest straalde Kromowidjojo energie en levenslust uit en maakte ze nooit de indruk aan haar laatste toernooi bezig te zijn. Toch werd door de media tot vervelens toe steeds maar gevraagd of het stoppen of doorgaan was. Nooit ging zij daar op in. Het was niet iets waar zij voortdurend mee bezig was.

In het algemeen klassement van de eerste World Cup cluster staat de Nederlandse topsprintster op de derde plaats. Achter Sarah Sjöstrom In Eindhoven kan zij punten verdienen op de 50 vlinder en 100 vrij en tevens hoopt zij te worden opgesteld in de ploegen, die op de Mixed estafettes een gooi doen naar mondiale toptijden. Op beide onderdelen werd in Berlijn onder het Europese record gezwommen.. "We hebben drukke maand achter de rug met veel races en ik ben behoorlijk moe, maar voor eigen publiek wil ik deze week iets moois laten zien.”

De entourage in het Pieter van den Hoogenband is net als bij de EK lange baan van 2008 en de EK korte baan weer zeer verzorgd.  Het kan niet anders of in dit decor (kosten noch moeiten zijn gespaard), een spel van licht en donker en kleuren effecten, topprestaties neer gezet worden. In Moskou werd het toernooi afgewerkt in het Olympisch zwemstadion van 1980, waar sindsdien nauwelijks aan onderhoud is gedaan. Duitse zwemmers waren op een enkele uitzondering na niet geïnspireerd om er in eigen land een feest van te maken. Aan extra aankleding was geen aandacht besteed en door gebrek aan successen van eigen zwemmers (geen Olympische medailles in Londen 2012 en Rio 2016) waren de tribunes slecht bezet.

Ook Ferry Weertman kan niet wachten om in Eindhoven te starten deze week. "Ik herkende het zwembad bijna niet meer, zo mooi is de aankleding van het stadion. Ik heb het bij eerdere toernooien niet zo gezien, echt super tof!”

Bondscoach Marcel Wouda verwacht dat zijn zwemmers energie putten uit het optreden voor thuispubliek in een prachtige setting. "Er is hier in Eindhoven een geweldige showcase neergezet, ik verwacht dat de jonge zwemmers super geïnspireerd zijn.”

Extra tribunecapaciteit voor World Cup
De finales van de FINA/airweave Swimming World Cup Eindhoven 2017 presented by EIFFEL zijn bijna uitverkocht. Voor de sessies op vrijdagavond en zaterdagavond zijn nog enkele kaarten beschikbaar.

Vanwege de grote belangstelling wordt vrijdag en zaterdag gezorgd voor extra tribunecapaciteit. Toernooidirecteur Pieter van den Hoogenband: "Het bad is zo goed als uitverkocht. Om alle zwemfans de kans te geven om te komen kijken, gaan we zorgen voor extra tribuneplaatsen. Het spektakel kan beginnen!”

Rubriek: KNZB, Nieuws


Reacties:

  • Nog geen reacties aanwezig.

U dient ingelogd te zijn om een reactie te kunnen plaatsen.Gerelateerde berichten:

  • Geen gerelateerde berichten.