background image
 
*

Naast KNZB afvaardiging (28) schreven 36 verenigingszwemmers in voor World Cup Eindhoven

Door: Jos van Kuijeren   |   Bron: KNZB en World Cup organisatie   |   20/07/2017
Naast KNZB afvaardiging (28) schreven 36 verenigingszwemmers in voor World Cup Eindhoven

Met 36 zwemmers zijn dertien Nederlandse verenigingen goed vertegenwoordigd bij de FINA/airweave Swimming World Cup Eindhoven (11-12 augustus). Voor deze zwemmers is het een unieke kans om het op te nemen tegen de wereldtop.  Hoewel het evenement in de vakantieperiode valt, laten zij zich juist inspireren door zon toptoernooi.

Als organiserend land beschikt Nederland over extra startbewijzen voor de World Cup die ingevuld mogen worden door verenigingszwemmers. Zij konden zich tot 10 juli aanmelden voor deelname aan de wereldbeker in Eindhoven. Op die speciale inschrijflijst prijken de namen van jonge talenten en gelouterde wedstrijdzwemmers uit alle delen van Nederland. De deelnemende verenigingen zijn Albion, Arethusa, de Dolfijn, DZ&PC, Eurode Kerkrade, Hieronymus, Nuenen, Orca, PSV, VZC Veenendaal, SG The Hague Swimming, ZPC Amersfoort en ZPC Hoogeveen

De eerste naam, die in het oog springt is die van Joeri Verlinden. De vlinderslagspecialist maakt uiteraard zijn opwachting op de 100 en 200 meter van zijn specialiteit. Verlinden is, nadat hij er dit jaar niet in slaagde WK-kwalificatie voor Boedapest op zich zelf aangewezen. De 37-voudig Nederlands kampioen traint niet meer bij een NTC. Toch wil hij zijn loopbaan voortzetten en in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion een startbewijs verdienen voor de EK korte baan in Kopenhagen in december.

Namens het Eindhovense PSV doet ook Arjen Knipping mee aan de World Cup. Knipping, Nederlands kampioen op de 400m wisselslag in kort en lang bad, is in voorbereiding op de Universiade in Taipee (Taiwan) later in de maand augustus.

Ensger Kotterink (Albion), Nederlands kampioen 100m rugslag op de kortebaan, laat zich dit buitenkansje om bij een World Cup te starten, niet ontnemen. Hij wordt vergezeld door zijn broer Floris. Tot de deelnemers behoren ook enkele coryfeeen uit het Speedo NL team. Elinore de Jong (SG The Hague Swimming) en natuurlijk Josien Wijkhuijs (Orca), die bij de Speedo Fast Water Meet in Amsterdam met 59.20 de minuutgrens doorbrak op de 100 meter vlinderslag.
En wat te denken van een schoolslagtrein van ZPC Amersfoort, deze keer bestaande uit Kaspar Leeuw, Kingue Struijf en Wietse Waninge, die in actie komt.

Timon Evenhuis, specialist op de 50 meter schoolslag en meervoudig Nederlands kampioen op deze afstand ziet eveneens zijn kans schoon om aan een World Cup Meeting mee te doen.

Opvallend is dat VZC Veenendaal met de grootste delegatie naar Eindhoven afreist. De zes zwemmers (de tweeling Crooijmans, Sten Postma, Thom Delno, Silke Molendijk en EYOF-ganger Femke Spiering) van de Utrechtse club komen uit op tien individuele nummers en twee gemengde estafettes. Ook de ZPC Hoogeveen profiteert van het Nederlandse buitenkansje, net zoals een groep senioren van De Dolfijn. Ook ZPV Hieronymus uit Roosendaal heeft een team ingeschreven voor de gemende 4 x 50m vrijeslag en gemengde 4 x 50m wisselslag.

Nationale selectie op volle sterkte in Eindhoven

Namens de KNZB komen 28 Nederlandse zwemmers in actie tijdens de World Cup in eigen land en daarbij is de complete WK-selectie verschijnt aan de start. Ferry Weertman, afgelopen week nog wereldkampioen op de 10km open water, zal zich laten zien op de 400 en 1500m vrije slag. Ranomi Kromowidjojo is ingeschreven op de 50m vlinderslag en 100m vrije slag.

Tickets

Tickets voor de FINA/airweave Swimming World Cup Eindhoven presented by EIFFEL (11-12 augustus) zijn verkrijgbaar vanaf €7,50. De World Cup is voor Nederlandse zwemfans een uitgelezen moment om de nationale en internationale topzwemmers in actie te zien. Het toernooi volgt snel na de wereldkampioenschappen zwemmen in Boedapest (23-30 juli). Eindhoven is na Moskou en Berlijn de het derde station in het eerste World Cup cluster. Meer informatie en tickets: www.worldcupeindhoven.com

Rubriek: KNZB, Nieuws


Reacties:

  • Nog geen reacties aanwezig.

U dient ingelogd te zijn om een reactie te kunnen plaatsen.Gerelateerde berichten:

  • Geen gerelateerde berichten.