Nieuws

22 november 2006

Rubriek Forum is buiten gebruik gesteld

Eén van de rubrieken van zwemkroniek.com is buiten gebruik gesteld. Het gaat om het Forum, waar uitvoerig van gedachten werd gewisseld over de zinnige en onzinnige zaken binnen de zwemmerij.
De reden van de buiten gebruikstelling? Dinsdagmorgen om 10.17 uur is er een bericht aan de orde gesteld, dat later verwijderd is. Er was intussen op gereageerd. Wat er in het bericht stond doet nu niet terzake.

Afgelopen jaar kreeg de rubriek Discussiebord een andere naam. Forum. De achterliggende reden was eigenlijk om het van gedachten wisselen wat te stroomlijnen. Eerder immers waren er discussies stopgezet en/of verwijderd, die in de ogen van de eindverantwoordelijke man van deze site, Jos van Kuijeren, de grens van het toelaatbare hadden overschreden.
Bovendien was het msn-gehalte veel te hoog geworden en werden er berichten geplaatst, die niet thuis hoorden op een 'discussiebord'.

Nog steeds worden er berichten geplaatst over records, het stoppen van zwemmers, etc., die op de nieuwspagina horen. Gezever over de competitie, wie er vermoedelijk eerste of achttiende wordt, is evenmin een favoriet item van de eindredacteur. Maar daar kan hij nog mee leven. Je doet er niemand kwaad mee in dit land waar de vrije meningsuiting een groot goed is.

Dat mensen anderen door suggestief tekstgebruik in een verkeerd daglicht proberen te zetten op een open podium als het Forum was, is een kwalijke zaak. En dit is niet de eerste keer. Dat is de voornaamste reden dat er een PUNT achter is gezet.

Ik ben me er volledig van bewust dat het van gedachten wisselen over onderwerpen als trainingszaken, een NK-programma of de vraag hoe kringrecords worden erkend, nu gemist zal worden. Er wordt inmiddels gedacht of de rubriek "Vragen aan zwemkroniek.com" of iets dergelijks weer terug komt.

Wie een open zwemforum wil, zal dat via andere kanalen moeten doen of zelf een website beginnen.

Wie wil reageren op dit bericht kan dat doen via swimjos.

Jos van Kuijeren
Deel dit artikel
Swimmere Zwemsport