background image
 
*

Olympisch kampioene krijgt kous op de kop bij WK

16/07/2017
Olympisch kampioene krijgt kous op de kop bij WK


Een zestiende plaats op de 10 kilometer, dat was niet iets waar Sharon van Rouwendaal blij mee kon zijn. Het Balatonmeer leek de Olympische kampioene aanvankelijk wel gezind toen zij zich na een half uur zwemmen vanuit het midden van het peloton op de ideale tweede plaats had genesteld achter Aurelie Muller.

Tempo te hoog
Na een uur kwam het eerste moment dat het allemaal niet zo gemakkelijk ging omdat zij had moeten duelleren met de Italiaanse Rachele Bruni en haar tweede positie moest prijs geven. "Ik had het gevoel dat het tempo heel hoog lag en het voelde dus heel zwaar.”

Terwijl aan de kop het tempo hoog bleef en ook de Arianna Bridi zich in het strijdgewoel mengde moest Van Rouwendaal steeds meer terrein prijs geven. Links en rechts werd zij in de laatste kilometer door steeds meer concurrenten gepasseerd en uiteindelijk tikte zij vermoeid en teleurgesteld als zestiende aan.

Ongemakken
In het naolympische jaar leek Sharon van Rouwendaal alles goed op de rails te hebben en ging zij er op de training als vanouds bij Philippe Lucas flink tegenaan, getuige de tweets bekende berichte over de horrortrainingen. Toch speelden er lichamelijke problemen. Begin juni kreeg zij aan de vooravond van de Franse kampioenschappen open water hete thee over haar been, maar dat weerhield haar niet om in Gravelines te starten. Haar eeuwige concurrente en clubgenoot Aurelie Muller was haar daar de baas.

Ook kwamen vorige maand symptomen van de ziekte van Pfeiffer aan het licht, omdat zij last had van een grotere vermoeidheid dan normaal. Van een trainingspauze was echter geen sprake en het leek alsof zij er weer bovenop was.

Geen raceplan voor Muller
Aurelie Muller prolongeerde in Hongarije haar wereldtitel, verrassend gevolgd door Samantha Arevalo uit Ecuador. De Italiaanse Arianna Bridi en de Braziliaanse Ana Marcela Cunha deelden het brons. Muller had geen vooropgezet plan om hard te open en snel aan de leiding te gaan. Ook toen de Arianna Bridi de kop overnam maakt dat haar niet van streek. In de slotfase plaatste de zwemster, die pas eind 2014/ begin 2015 ging trainen bij Lucas in Narbonne en toen ploeggenote werd van Sharon van Rouwendaal, de beslissende demarrage. Zij won in 2 uur en 13,7 seconden en had een voorsprong van 3,3 seconden op de nummer twee en bijna 42 op Van Rouwendaal.

Revanche
Muller, met wie Van Rouwendaal geen woord meer wisselt sinds begin dit jaar, prolongeerde
haar wereldtitel van Kazan en nam daarmee revanche voor haar diskwalificatie bij de Olympische Spelen in Rio de Janeiro toen zij het aan de stok kreeg met de Italiaans Bruni. Waarom Muller haar negeert weet Van Rouwendaal niet.Reacties:

  • Nog geen reacties aanwezig.

U dient ingelogd te zijn om een reactie te kunnen plaatsen.Gerelateerde berichten:

  • Geen gerelateerde berichten.