background image
 
*

Iedereen houdt Olympisch kampioene Sharon van Rouwendaal in de gaten

Door: Jos van Kuijeren   |   15/07/2017
Iedereen houdt Olympisch kampioene Sharon van Rouwendaal in de gaten

Voor het eerst gaat Sharon van Rouwen naar een wereldkampioenschap, waar zij zich geheel concentreert op het open water zwemmen. De winnares van het Olympisch goud heeft nu haar zinnen gezet op de wereldtitel 10 kilometer. Het is haar eerste onderdeel in het Balatonmeer, dat zij later deze week vervolgt met starts op de 5 en 25 kilometer. Zij is namens de Nederlandse zwemploeg de eerste die in actie komt op zondag 16 juli. Dinsdag volgen Ferry Weertman en Marcel Schouten.

Na de EK 2014 en 2016, WK 2015 en de OS 2016 weet de concurrentie welke tactieken de 23-jarige stayer kan hanteren en daarom is het lastig op voorhand de uitslag te voorspellen. Hongarije is het gastland en dus is er een vast en zeker een verrassing uit die hoek te verwachten. Er is een handvol kanshebbers met name de Braziliaanse Cunha, de Italiaanse Bruni en de levensgevaarlijke Aurélie Muller. De Francaise, zij maalt ook deel uit van de groep die bij Philippe Lucas traint, aast op revanche haar diskwalificatie in Rio, iets waar vooral haar coach des duivels over was.

Natuurlijk behoort Sharon van Rouwendaal, gezien haar Olympische status tot de medaillefavorieten. Het zal dringen worden, zeker na de start als de 62 deelneemsters vanuit de chaotische beginfase  hun posities gaan bepalen.

Aardig detail bij dit alles is dat Sharon van Rouwendaal in haar loopbaan op zowel korte en lange baan toernooien als in het Open water op Europees en wereldniveau na afloop één of meer keren op het podium heeft gestaan.

Medailles

Sharon van Rouwendaal

 

Goud

Zilver

Brons

EK kb

 

2

1

WK kb

1

1

1

 

 

 

 

EK

2

2

 

WK

 

3

1

 

 

 

 

OS

1

 

 

 

Later vandaag meer.

De Fransman Marc-Antoine Olivier heeft de wereldtitel veroverd op de 5 kilometer.


Rubriek: KNZB, Open Water


Reacties:

  • Nog geen reacties aanwezig.

U dient ingelogd te zijn om een reactie te kunnen plaatsen.Gerelateerde berichten:

  • Geen gerelateerde berichten.