background image
 
*

Na acht jaar gaat PieterCup verder als Minior Cup Wedstrijd bij Swimcup Eindhoven

Door: Jos van Kuijeren   |   Bron: Swim Cup Eindhoven   |   03/02/2017
Na acht jaar gaat PieterCup verder als Minior Cup Wedstrijd bij Swimcup Eindhoven
@Kees-Jan van Overbeeke

De afgelopen jaren hebben PSV Zwemmen en SwimCup Eindhoven, in samenwerking met Pieter van den Hoogenband een prachtig jeugdevenement weten neer te zetten. Het was de wens van Pieter van den Hoogenband, uitgesproken bij zijn afscheid als actief zwemmer in 2008, om jonge zwemmers niet alleen een droom te geven, maar ze daarbij ook te helpen. Door de PieterCup te organiseren werd hier invulling aan gegeven. De jonge talenten kregen een unieke kans en hen werd hetzelfde podium gegeven als internationale topzwemmers.

 

Acht jaar na zijn afscheid als zwemmer kijkt Pieter van den Hoogenband met zeer veel voldoening terug op de reeks van PieterCup's. Winnaars zoals Marrit Steenbergen en Nyls Korstanje hebben inmiddels bewezen dat ze zich, ondanks hun jonge leeftijd, kunnen meten met de internationale top. De Pieter Cup heeft zijn meerwaarde daarmee zeker bewezen.

 

Als ambassadeur en naamgever was Pieter van den Hoogenband bij alle Pieter Cups aanwezig en hebben duizenden kinderen een fotomoment met de drievoudig Olympisch kampioen beleefd. Vanaf 2017 zal Pieter zijn naam echter niet langer aan de huidige opzet van de miniorenwedstrijd verbinden.

Pieter draagt het stimuleren van jonge zwemmers nog steeds een warm hart toe, maar vindt de huidige vorm van de Swimcup niet meer corresponderen met zijn ambitieuze ideeŽn.

 

Voor de toekomst onderzoekt Pieter de mogelijkheden om via een internationaal podium een nieuwe impuls aan de prestigieuze wedstrijd te geven. (Mocht er dit jaar een Worldcup georganiseerd worden in Eindhoven. Dan wordt de nieuwe Pieter-Cup in deze wedstrijd geÔntegreerd)

 

Het Management van de Swim Cup wenst Pieter daarbij veel succes en wil hem bedanken voor zijn initiatief, steun en bovenal prettige samenwerking.

 

PSV zwemmen en Swimcup Eindhoven zullen nu samen verder gaan en een alternatieve "Minior CupĒ organiseren.


De minioren 3 en 4 zwemmen hun series in het 8 banen 25 meter springbad.

Het programma bestaat uit:
- 100 meter vrije slag
- 100 meter schoolslag
- 50 meter rugslag
- 50 meter vlinderslag
- 100 meter wisselslag


De minioren 5 en 6 zwemmen hun series in het 10 banen 50 meter wedstrijdbad.

Het programma bestaat uit:
- 100 meter vrije slag
- 100 meter schoolslag
- 100 meter rugslag
- 100 meter vlinderslag
- 200 meter wisselslag


www.swimcupeindhoven.nl


Rubriek: KNZB, Minioren, Nieuws


Reacties:

  • Nog geen reacties aanwezig.

U dient ingelogd te zijn om een reactie te kunnen plaatsen.Gerelateerde berichten:

  • Geen gerelateerde berichten.